Lecție de omenie: edilul Piedone îi aduce unei bunicuțe care vinde zarzavat pe stradă o tarabă! „E o bătrânică care nu poate ajunge la Piața Rahova”

După ce i-a adus taraba, primarul Piedone i-a cumpărat bunicuței toată marfa: „Îi pun pe directori să facă o ciorbă”

Captură video

„Am întâlnit o măicuță blândă, cu băsmăluța și șort înflorat, cusut grăbit, și veșminte cu iz de busuioc”, a scris edilul Piedone, pe Facebook, scopul mesajului fiind să le reamintească cetățenilor Sectorului 5, cel pe care îl administrează, că în timp ce nouă, celorlalți ne merge bine, există, printre noi, și acești bătrâni care încearcă să-și suplimenteze veniturile mici obținute din pensie, muncind, la o vârstă înaintată.

Cristian Popescu Piedone: „Dragilor, nu amendăm bunici cu palmele tăbăcite de sapă și de brazde!”

„Avea doua bagaje cu de-ale gurii, rezemate cât să nu încurce pe nimeni. O mânuță de ardei iuți înșirați câte doi – trei, pe o lădița căpătată și un sfert de punguță cu corcodușe acre și câteva căpățâni de usturoi nou… cateva legături de leuștean toropit de soare. Stătea blânda măicuța pe-o lădița și aștepta mușterii care să-i ia marfa de câțiva leuți…”, a mai scris primarul Piedone, amintind că bunicuța este una dintre acele femei hăituite ani de-a rândul de Poliția Locală.

În plus, edilul a semnalat că Sectorului 5 nu-i trebuie palmares de amenzi date oamenilor în vârstă, cu venituri mici, care vând „la răspântie de drumuri” legume, zarzavaturi și fructe.

Soluția primarului: tarabele gratuite

La începutul lunii aprilie, edilul Piedone anunța că a pus la dispoziție 10 tarabe destinate bunicuțelor care vând legume, fructe și zarzavaturi pe stradă, pentru ca acestea să-și poată desfășura activitatea într-un cadru civilizat, legal și perfect gratuit.

„Domnul director, trei tarabe galbene acum, în față la Mega Image. E o bătrânică care nu poate ajunge la Piața Rahova. De azi înainte are locul ei stabil aici. Într-o oră, cel puțin o tarabă.”

Și, așa cum era de așteptat, edilul s-a ținut de cuvânt: taraba a sosit, cu tot cu numele bunicuței scris pe ea. Ba mai mult, Piedone i-a cumpărat acesteia toată marfa: „Îi pun pe directori să-mi facă o ciorbă!”.

Pentru bunicii care muncesc ca sa trăiască, pentru bătrânii noștri cu palmele crăpate de sapă… punem tarabe! Și îi ajutăm sa-și vândă ce au prin grădini! Gratuit, desigur!

Cristian Popescu Piedone, pe Facebook

Citește și: Primarul Sectorului 5 a pus la dispoziția bunicuțelor care vând zarzavaturi la colț de stradă, zece tarabe gratuite în fiecare piață

Articolul precedent„Să pui semnul egalităţii între homosexualitate şi pedofilie înseamnă o gândire de Evul Mediu”
Articolul următorGalați: un bărbat a fost amendat cu 600 lei pentru și-a fotografiat buletinul de vot