„Să pui semnul egalităţii între homosexualitate şi pedofilie înseamnă o gândire de Evul Mediu”

Premierul belgian a criticat noua lege din Ungaria, cea care restrânge drepturile persoanelor din comunitatea LGBTQ+

Foto: Pixabay.com

Alexander De Croo, premierul Belgiei, și-a manifestat părerea despre homosexualitate și despre ceea ce se întâmplă, în acest moment, în Ungaria, în acest context. Potrivit lui de Croo, a pune semnul egal între pedofilie și homosexualitate denotă o gândire de Evul Mediu, a spus acesta, în cursul zilei de sâmbătă, conform AFP.

Conceptul de homosexualitate, aproape tabu în Ungaria

În cursul acestei săptămâni, o nouă lege în Ungaria a stârnit controverse la nivel european. Mai exact, legea repectivă interzice difuzarea de conținut de promovare pentru comunitatea LGBTQ+, vizându-i direct pe minori, cei care, în opinia liderilor de la Budepesta, ar trebui să fie scutiți să vadă așa ceva, cu toate că nu vorbim despre conținut pornografic, ci despre unul de informare, asupra vieții persoanelor cu o altă orientare sexuală.

Conform liderilor Europeni, legea este una discriminatorie, în contextul în care Europa tinde spre evoluție, așadar spre acceptarea tuturor minorităților, inclusiv a celor care fac parte din comunitatea de gay, lesbiene, transsexuali, etc.

17 state membre ale Uniunii Europene și-au manifestat, până acum, nemulțumirea cu privire la legea opresivă instituită în Ungaria. „Această nouă lege este discriminatorie”, a spus Ursula von der Leyen, adăugând că Uniunea Europeană va continua să-și apere valorile cu vederi deschise, în care crede.

Negoiță, între „adio” și „rămân cu tine”. „Mi-am propus să am o relaţie normală atât cu PSD cât şi cu celelalte partide”

Articolul precedentRAJA S.A., pregătită pentru fenomenele meteorologice extreme anunțate
Articolul următorLecție de omenie: edilul Piedone îi aduce unei bunicuțe care vinde zarzavat pe stradă o tarabă! „E o bătrânică care nu poate ajunge la Piața Rahova”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.