Galați: un bărbat a fost amendat cu 600 lei pentru și-a fotografiat buletinul de vot

Explicația bărbatului nu i-a convins pe polițiști, așadar acesta a primit o amendă de 600 lei

Foto: preluare Express de Dunăre

Astăzi, 27 iunie, au loc alegeri locale parțiale în mai multe județe din țara noastră. Una dintre localitățile care organizează astăzi alegeri este orașul Tg. Bujor, din județul Galați. Cu toate că alegerile locale sunt, așa cum am menționat anterior, parțiale, incidentele nu au lipsit nici de această dată.

Un bărbat din județul Galați, amendat. Gest intenționat sau greșeală nevinovată?

În Tg. Bujor, județul Galați, s-a lăsat cu amendă după ce un bărbat în vârstă de 70 ani, venit să voteze, și-a fotografiat buletinul de vot. Mai exact, suspectând acțiunea bărbatului, președintele unei secții de votare din oraș a alertat jandarmul care asigura paza secției.

Ulterior, la fața locului a sosit și Poliția care a constatat că bănuiala președintelui de secție este întemeiată. În telefonul bărbatului se afla, într-adevăr, o fotografie a buletinului de vot.

Întrebat de ce a făcut acest gest, bărbatul a spus că nu ar fi fost rău intenționat, ci mai degrabă nu ar fi știut că nu are voie, precizând că și-a dorit o amintire de la secția de votare.

Explicația acestuia nu i-a convins, însă pe polițiști, așadar bărbatul s-a ales cu amendă de 600 lei.

Incidente asemănătoare s-au petrecut și la alte secții de votare din țară.

Orașul Tg. Bujor, din județul Galați, își alege, astăzi, administratorii locali, după ce fostul primar, Laurențiu Gîdei (PSD) a câștigat un mandat de deputat la alegerile parlamentare din 2020.

La alegerile parțiale de anul acesta candidează actualul viceprimar, Ion Andone (PSD), Andra Mihaela Costache (PNL), Cătălin Tudose (PMP), Tudorel Avram (AUR) și Ion Vieru (Pro România).

Potrivit estimărilor, „bătălia” se dă, în acest moment, între candidatul PSD, Ion Andone, succesorul lui Laurențiu Gîdei, și între candidata liberalilor, Andra Mihaela Costache.

Citește și: Lecție de omenie: edilul Piedone îi aduce unei bunicuțe care vinde zarzavat pe stradă o tarabă! „E o bătrânică care nu poate ajunge la Piața Rahova”

Articolul precedentLecție de omenie: edilul Piedone îi aduce unei bunicuțe care vinde zarzavat pe stradă o tarabă! „E o bătrânică care nu poate ajunge la Piața Rahova”
Articolul următorDin ce în ce mai mulți voluntari se alătură strângerii de semnături pentru demiterea lui Armand
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.