Liberalii și-au ales liderii partidului. Lucian Bode, desemnat noul secretar general 

Dan Motreanu este noul prim-vicepreședinte al PNL.

Liderii PNL și-au ales vineri conducerea, în cadrul Consiliului Naţional al partidului, desfășurat la Poiana Brașov. Astfel, Lucian Bode este noul secretar general (606 voturi pentru și 40 anulate), Dan Motreanu prim-vicepreședinte (736 voturi pentru și 5 anulate), vicepreședinte în domeniul apărării fiind ales Virgil Guran.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi-a retras candidatura de la funcţia de prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice. 

După retragerea candidaturii lui Virgil Popescu, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL în domeniul strategiilor politice a candidat doar europarlamentarul Dan Motreanu.

„Am stat să mă gândesc. Nu a fost deloc uşor să mă înscriu în cursă contra lui Dan Motreanu, un prieten alături de care am făcut campanie, unele le-am câştigat, altele le-am pierdut. Cred că este cel mai bine că Dan să facă parte din conducerea partidului. Este un liberal mai vechi decât mine, a tras tot timpul la frâiele PNL. Te rog frumos să accepţi că-mi retrag candidatura”, a spus Virgil Popescu. Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a subliniat că liberalii garantează stabilitatea coaliţiei şi nu renunţă la niciunul dintre principiile partidului.

„Ne-am asumat responsabilitatea gestionării unor situaţii excepţionale fără precedent în istoria recentă a României şi am făcut faţă cu succes provocărilor în faţa cărora ne-am aflat. PNL îşi va asuma iniţiativa în ceea ce priveşte politicile publice şi le va duce în coaliţie. Trebuie să demonstrăm că suntem serioşi, că venim în coaliţie cu politici solide pentru continuarea investiţiilor, cu politici pentru antreprenori, pentru susţinerea antreprenorilor, cu politici de protejare a locurilor de muncă, precum şi cu politici de manifestare a grijii pentru toţi cetăţenii României.”, a spus Ciucă, la Consiliul Naţional al PNL.

El a afirmat că PNL este un factor de stabilitate în contextul actual caracterizat de crize conjugate. Premierul a mai subliniat importanţa apartenenţei României la UE şi NATO.

Ciucă anunță noi facilități pentru firme

Articolul precedentTemperaturile din India și Pakistan au depășit 45 de grade Celsius
Articolul următorOpt ambulanțieri din Neamț au fost reținuți de către DNA, fiind acuzați că au dat șpagă ca să se angajeze