Foto: Facebook/Radio Eco Natura
Foto: Facebook/Radio Eco Natura

Populația din India și Pakistan continuă să se confrunte cu temperaturi extrem de ridicate.

În ambele state, în cursul lunii mai, temperaturile au depășit, constant, 45 de grade Celsius.

În unele orașe din Pakistan, temperaturile au crescut chiar la peste 50 de grade Celsius

Potrivit oamenilor de știință, astfel de valuri de căldură care afectează o zonă vastă au loc doar o dată la 100 de ani. Dar acum, din cauza creșterii globale a temperaturii, probabilitatea apariției lor a crescut semnificativ, arată Radio Eco Natura.

Dacă temperaturile globale sunt cu 2 grade Celsius mai mari decât media preindustrială, astfel de valuri de căldură pot apărea la fiecare cinci ani”, a declarat Arpita Mondal. Mondal este climatolog la Institutul Indian de Tehnologie din Mumbai.

Un alt studiu făcut de oamenii de știință de la Serviciul Meteorologic Britanic, astfel de valuri de căldură și temperatura extrem de ridicată care le însoțește se pot repeta la fiecare trei ani.

Ambele state se confruntă cu o temperatură anormală, deși vara nu a început. Aceste temperaturi sunt cele mai ridicate din istorie, de când se fac măsurători

Din cauza temperaturii ridicate din Pakistan, ghețarul s-a topit, ceea ce a dus la inundații.

În India, căldura a distrus recolta de grâu. Prin urmare, a fost interzis exportul în alte țări care suferă de penuria alimentară cauzată de războiul din Ucraina.

În același timp, statul se confruntă cu o cerere de energie electrică crescută. Acest lucru a avut drept consecință reducerea semnificativă a rezervelor de cărbune la centralele electrice.

Cel puțin 90 de persoane au murit în cele două țări din cauza căldurii, dar bilanțul ar putea fi mai mare, potrivit Associated Press.

Conform sursei citate, copiii și adulții în vârstă suferă cel mai mult din cauza temperaturilor anormal de ridicate.

Articolul precedentLuptătorul Daniel Ghiță, deputat PSD: ”Mi-au furat adidașii!”
Articolul următorLiberalii și-au ales liderii partidului. Lucian Bode, desemnat noul secretar general 
Jurnalist full-time / Pesimist part-time