Sursa: captura video

Un șofer din județul Maramureș a căzut la un acord cu procurorii să meargă la închisoare pentru 3 ani, după ce a fost prins în momentul în care dădea mită unui polițist. Banii trebuiau să îi rezolve situația unui alt dosar penal, dat fiind că bărbatul fusese depistat băut.

În schimb, a urmat un denunț, iar șoferul a fost arestat pentru 30 de zile, ieri dosarul acestuia fiind trimis în instanță.

La câteva zile de la arestarea sa, inculpatul a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, admițând că încălcase „un pic” legea. Conform acordului încheiat, acesta ar urma să fie condamnat la 3 ani închisoare, cu executare în regim de detenție, pentru dare de mită și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Prin același acord, s-au stabilit şi pedepsele complementare de interzicere a mai multor drepturi, printre care și acela de a conduce orice categorie de autovehicule, pe o perioadă de 2 ani.

Totul a început pe 28 aprilie anul acesta, când agentul de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș – Poliția orașului Borșa a apelat linia Call Center 0800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție, sesizând faptul că i se promisese o sumă de bani pentru a nu își face datoria. Omul legii tocmai ce îl oprise la control pe inculpatul în cauză, care conducea pe un drum public situat în orașul Borșa, județul Maramureș, iar după ce a reieșit că șoferul avea alcoolemie mare, acesta din urmă a început „tratativele”.

Din ce se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție, șoferul i-a propus ca, pentru 1.000 de euro, să incrimineze pe altcineva. În schimb, polițistul a refuzat oferta și a denunțat totul către Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș.

Din materialul de urmărire penală administrat în cauză, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că inculpatul i-a promis agentului de poliție că îi va oferi o sumă de bani totală de 1.000 euro, din care i-a oferit suma de 400 euro la data de 29.04.2022, când polițiștii anticorupție ai S.J.A. Maramureș au realizat constatarea în flagrant a infracțiunii în legătură cu îndeplinirea de către funcționarul M.A.I. a unor acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv pentru a încheia actele de constatare a infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, pe numele unei alte persoane.

La data de 04.05.2022, în urma activităților specifice realizate de polițiștii anticorupție ai S.J.A. Maramureș, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de persoana în cauză, iar la data de 05.05.2022 a fost prezentată Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă, admisă de instanță”, se detaliază în comunicat.

Articolul precedentUngaria nu mai permite cetățenilor străini să cumpere carburanți la prețuri mici
Articolul următorAvertismentul ministrului Adrian Chesnoiu: Agricultura nu primește niciun eurocent în PNRR