Sursa foto: Facebook/ Costel Alexe

PSD Iași a transmis că președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, din cauza dosarelor penale în care este anchetat nu mai are timp pentru instituția pe care o conduce.

De asemenea, social-democrații susțin că „târăște instituția” în numeroase scandaluri care nu se vor „mai termina niciodată.”

„Lucrurile funcționează în voia sorții, fără nicio strategie clară, fără respectarea niciunui principiu adminstrativ. Toate acestea nu pot să reprezinte decât incompetență sau rea credință”, potrivit unui comunicat de presă.

Marcel Popa, liderul PSD Iași, a amintit că președintele CJ este acuzat de procurorii DNA de luare de mită, abuz în serviciu și instigare la delapidare, iar lucrurile nu funcționează deloc în instituția pe care Alexe o conduce.

Pentru Axa Iași – Suceava există pericolul de a fi pierduți banii europeni alocați

Șeful social-democraților din Iași a declarat că proiectul de investiții de 100 de milioane de euro privind construirea porțiunii Belcești-Ceplenița-Scobinți-Lespezi se află într-o situație de risc major.

„Mai mult ca sigur, constructorul nu se va încadra nici în acestea. Valoarea proiectului este de peste 100 milioane de euro fiind cel important proiect de investiţii iniţiat în cadrul Axei 6 a POR la nivel naţional”, a mai spus Popa.

De asemenea, proiectul de 330 de milioane de euro, de construire Institutului Inimii de la Miroslava, are toate șansele să rămână la stadiul de machetă și planșe.

Popa a amintit că administrația județeană trebuie să aloce în următorii ani aproape jumătate din sumă, adică 150 de milioane de euro, în contextul în care suma reprezintă întregul buget alocat pentru următorii doi ani de administrație județeană.

Totodată, șeful PSD Iași a amintit că proiectul Centrului de Excelență pentru Fotbal, considerat drept cel mai reușit proiect demarat la Iași pentru dezvoltarea tinerilor din județ, a fost abandonat.

„(…) Din păcate, acesta este filmul pe care îl prezintă executivul Consiliului Județean ieșenilor. O scenetă de prost gust, plină de suspiciuni și fapte de corupție, fără realizări notabile. Ba mai mult, există riscul ca nici măcar proiectele începute de fosta administrație social-decmorată să nu fie duse la bun sfârșit”, a concluzionat Marcel Popa.

Citește și articolul: PSD Iași, atac la PNL: „Costel Alexe și Mihai Chirica fac echipă, au adunat împreună 7 dosare penale”

Articolul precedentCraiova a demarat o campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice
Articolul următorZeci de tone de cauciuc au fost oprite de comisarii Gărzii de Mediu Arad
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.