Foto: Facebook/Garda de Mediu Arad
Foto: Facebook/Garda de Mediu Arad

Două transporturi încărcate cu deşeuri din cauciuc au fost oprite la frontiera României, în județul Arad.

Este vorba despre două camioane care transportau, în total, 46.5 tone de cauciucuri. Toate aceste materiale erau uzate și au fost oprite la intrarea în ţară de către comisari ai Gărzii de Mediu.

Conform declarațiilor oferite de comisari, firma la care urmau să ajungă nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a prelua astfel de deşeuri, relatează Agerpres, potrivit G4 Media.

Garda de Mediu Arad a anunţat, vineri, că a oprit transporturile înainte să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II

Potrivit comunicatului, transporturile aveau ca destinație finală județul Hunedoara. Mai mult, firma unde trebuiau să ajungă tonele de cuciucuri uzate nu deține instalaţie de valorificare.

În momentul în care sunt transportate deșeuri, această instalație reprezintă o condiţie obligatorie și este prevăzută de legislaţia în vigoare.

Încărcătura consta din anvelope uzate şi şenile de cauciuc

Comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad, împreună cu agenţi ai PTF Nădlac II, au interzis intrarea în ţară a cantităţii de 46.5 tone constând din anvelope uzate şi şenile de cauciuc. Transportul provine dintr-o ţară a Uniunii Europene, având destinaţia în judeţul Hunedoara la un agent economic care nu deţine instalaţie de valorificare – condiţie obligatorie prevăzută de legislaţia în vigoare pentru transferurile de deşeuri”, a informat, în cadrul unui comnuicat, Garda de Mediu din Arad.

Articolul precedentCostel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, târăște instituția într-o serie de scandaluri
Articolul următorCulmea curajului: Un bărbat din Botoșani s-a dus cu o grenadă într-un bar
Jurnalist full-time / Pesimist part-time