Sursa foto: Facebook

Reprezentanții PSD Iași au reacționat după ce procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Costel Alexe în legătură cu numirea unui director interimar la școala populară de arte „Titel Popovici”.

Aceștia au precizat că Iașiul este condamnat „la stagnare și subdezvoltare din cauza problemelor penale ale celor care administrează vremelnic Consiliul Județean (CJ) și Primăria.”

De asemenea, PSD a afirmat că singurul mod prin care Costel Alexe și Mihai Chirica s-au afirmat în spațiul public a fost competiția de dosare de corupție.

Primarul Mihai Chirica are cinci dosare penale

„Din 2020 și până astăzi, liberalii Costel Alexe și Mihai Chirica s-au făcut remarcați doar prin prisma competiției de dosare de corupție în care au intrat și nu prin proiectele și fondurile atrase pentru ieșeni”, se arată în comunicat.

DNA a întocmit un nou dosar penal pe numele lui Costel Alexe, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuă. Mai exact, un apropiat al președintelui Consiliului Județean a fost numit într-o funcție de conducere la Şcoala Populară de Artă, în condițiile în care persoana respectivă nu îndeplinea criteriile necesare pentru angajare. Faptele descrise ar fi produs un prejudiciu în sumă totală de 86.153 lei.

„Reamintim faptul că, DNA a întocmit recent un alt doar penal cu privire la angajările politice de la Apele Române Iași, unde, printre cei vizați se află și Petru Avram, cumătrul lui Costel Alexe”, mai scrie în documentul PSD, potrivit Mediafax.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Costel Alexe a declarat că l-a luat prin susprindere informarea făcută de procurorii DNA.

„Vă mărturisesc sincer că sunt surprins de această calitate, având în vedere că, de la începutul anchetei şi până acum, nu mi-au fost solicitate depoziţii şi nu există vreo implicare oneroasă a mea în acest dosar”, a scris şeful CJ Iaşi.

Totodată, Costel Alexe a fost inculpat de procurorii DNA într-un alt dosar în care este acuzat că ar fi luat șpagă 22 de tone de tablă la combinatul siderurgic Liberty Galați.

Citește și: Judecătorii ieșeni au decis ridicarea măsurii controlului judiciar impus lui Mihai Chirica

Articolul precedentLocuitorii din Donețk sunt evacuați în Rusia din cauza intensificării bombardamentelor
Articolul următorMinistrul Economiei are planuri mari pentru industria aeronautică din România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.