Sursa foto: Facebook

Ministrul Economiei Florin Spătaru a declarat, vineri, în urma unei vizite în județul Bacău la mai multe companii că are de gând să readucă România pe harta mondială a aeronauticii.

Oficialul a anunțat că va mobiliza „la masă toți jucătorii din industria aeronautică” și va încerca să lucreze la un proiect de țară pentru construirea unui avion ce va fi utilizat nu doar în țara noastră, ci și la nivel mondial.

„Nu sunt specialist în domeniul aviaţiei. Este provocarea pe care am lansat-o celor de la Aerostar. România are o tradiţie, a construit avioane, a construit prototipuri, IAR 99 este un avion românesc. De ce să nu lansăm aceste provocări, de ce să nu reiniţializăm cercetarea/dezvoltarea în domeniul aeronauticii, astfel încât să avem un produs românesc?”, a spus ministrul Economiei, potrivit news.ro.

Strategia de industrializare a României este o necesitate

De asemenea, Spătaru a precizat că în urma discuțiilor preliminare pe care le-a avut, în viitorul apropiat s-ar putea construi un avion care să corespundă standardelor internaționale, afirmând că doar prin cercetare, România va putea ține pasul cu cei de talie mondială.

Totodată, oficialul a mai declarat că în țara noastră există companii care angajează oameni și investesc în tehnologii moderne, precizând că sunt exemple de urmat.

„Sunt exemple că în România se poate, că în România putem avea industrie, că putem dezvolta capabilităţi pentru industria de apărare, pentru industria de aeronautică şi putem să promovăm acest sector, acest ecosistem la nivel european şi la nivel regional. (…) Strategia de industrializare a României este o necesitate. Este un lucru pe care trebuie să îl avem în fiecare zi, în fiecare dimineaţă să o avem pe agendă”, a spus ministrul Economiei.

De asemenea, Spătaru a laudat faptul că în Bacău există o fabrică ce produce în domeniul hightech plăci de bază și elemente care sunt folosite în produse ce se pot găsi „doar pe Discovery sau orice alt canal de știință și tehnică.”

„Este lucrul pe care Ministerul Economiei trebuie să şi-l asume în tot ceea ce face”, a concluzionat Florin Spătaru.

Ministrul Economiei: „Noua legislaţie europeană a cipurilor va creşte capacitatea de cercetare şi inovare în Europa”

Articolul precedentPSD Iași, atac la PNL: „Costel Alexe și Mihai Chirica fac echipă, au adunat împreună 7 dosare penale”
Articolul următorIohannis: „Educaţia este, în mod tradiţional, un domeniu important de cooperare cu Africa”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.