Sursa foto: Pixibay

Prețul petrolului a crescut cu 3%, joi, din cauza conflictului dintre Ungaria și Uniunea Europeană privind un embargo asupra petrolului din Rusia și a ofertei limitate înainte de sezonul de vară din Statele Unite, informează ziare.com.

Astfel, cotația țițeiului US West Texas Intermediate a crescut cu 3,4%, adică cu 3,76 dolari, ajungând la 114,09 dolari. De asemenea, prețul petrolului Brent a crescut a șasea zi consecutiv, fiind cel mai ridicat din ultimele două luni.

Uniunea Europeană și acordul pentru interzicerea achizițiilor de petrol din Rusia se lasă așteptat

Oficialii europeni încearcă să ajungă la o înțelegere cu privire la interzicerea importului de petrol rusesc, în contextul în care mai multe state europene încă sunt depedente de Rusia.

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a declarat că Uniunea Europeană ar putea ajunge la un acord privind un embargo petrolier în următoarele zile, chiar dacă Ungaria a spus clar că nu are de gând să renunțe la relațiile cu Rusia.

Viktor Orban face presiuni pentru a primi peste 750 de milioane de euro de la UE pentru a-și moderniza rafinăriile și a extinde o conductă din Croația, iar procesul de renunțare la gazul rusesc ar dura ani de zile.

Agenția de presă de stat RIA a anunțat că producția de petrol a Rusiei va scădea la 480-500 de milioane de tone anul acesta din cauza restricțiilor impuse de către Uniunea Europeană.

Reamintim că anul trecut, producia de petrol a Rusiei a depășit 500 de milioane de tone.

Vladimir Putin a declarat, în urmă cu o zi, că este gata să ajute „la depășirea crizei alimentare” provocate de blocarea cerealelor ucrainene, dacă Occidentul va ridica toate sancțiunile impuse în ultimele luni.

„Rusia este pregătită să aducă o contribuţie semnificativă la depăşirea crizei alimentare prin export de cereale şi îngrăşăminte, sub rezerva ridicării sancțiunilor motivate politic de către Occident”, a spus Putin, potrivit unui comunicat al Kremlinului, informează Digi24.

Citește și articolul: Prețul pe care Ucraina va trebui să-l plătească pentru libertate. Zelenski: „Nimeni nu a prevăzut cum se vor dezvolta evenimentele”

Articolul precedentPercheziții și audieri în Satu Mare într-un dosar de camătă și șantaj
Articolul următorCraiova a demarat o campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.