Sursa foto: Olt Alert


Agricultura României nu are alocat niciun eurocent în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu. Ministrul a subliniat că toată lumea trebuie să conştientizeze necesitatea de a fi modificat  PNRR-ul pentru ca și agricultura să beneficieze de fonduri.

Adrian Chesnoiu: Avem zero în PNRR

„Sper ca în al 12-lea ceas să se trezească toată lumea şi să conştientizeze că trebuie să modificăm Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în care agricultura României nu are niciun eurocent. Avem zero euro în PNRR, trebuie să îl modificăm, să ducem banii către irigaţii, către desecare, către depozite de alimente”, a spus ministrul Adrian Chesnoiu. 

Chesnoiu: Trebuie să investim în stimularea precipitaţiilor

Ministrul a declarat că sunt necesare realizarea de investiţii în sisteme de irigaţii, sisteme antigrindină şi de stimulare a precipitaţiilor. Potrivit lui Adrian Chesnoiu, la începutul anului se aflau în lucru 29 de sisteme noi de irigaţii, patru fiind deja inaugurate şi recepţionate, fiind funcţionale. Anul acesta vor mai fi reepţionate încă 20 şi se lucrează la documentaţii astfel încât să fie mărită  cât mai mult suprafaţa irigată din România.

„De cealaltă parte, avem programul pentru stimularea precipitaţiilor şi combaterea grindinei, unde în anul 2022 vom pune în funcţiune 25 de noi grupuri de combatere a grindinei. (…)Trebuie să investim în stimularea precipitaţiilor, suntem deja în al treilea an de testare a tehnologiei cu însămânţarea norilor prin avioane specializate şi, dacă avem fondurile necesare, le vom cumpăra”, a adăugat Adrian Chesnoiu.

Ministrul Agriculturii a reiterat faptul că, anual, în România se aruncă aproximativ 2 miliarde de kilograme de alimente şi a pledat din nou pentru educarea consumatorilor.

Liberalii și-au ales liderii partidului. Lucian Bode, desemnat noul secretar general

Articolul precedentÎnchisoare cu executare pentru un șofer prins în flagrant cu 400 de euro mită
Articolul următorTarifele de acces la lacurile din stațiunea Sovata, majorate din cauza preţurilor energiei