dragnea la spital liviu dragnea aprozare
Foto: Facebook

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea va mai sta încă cel puțin trei luni în penitenciar după ce Tribunalul București i-a respins cererea de liberare condiționată, ca fiind nefondată.

Decizia, care este definitivă, a venit la exact doi ani de la condamnare de 3 ani și 6 luni pe care Dragnea a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la Consiliul Județean Teleorman.  Propunerea sau cererea de liberare condiționată va putea fi reînnoită după 27 august 2021.

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.N.A., împotriva sentinţei penale nr. 1025 din 27.04.2021, pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 București, pe care o desființează în parte, în sensul că propunerea sau cererea de liberare condiționată va putea fi reînnoită după data de 27.08.2021.

Minuta de pe portalul Tribunalului București

Miercuri, 26 mai, instanța a decis să judece cererea lui Dragnea, deși avocata acestuia solicitase amânarea până când Curtea de Apel București hotărăște în legătură cu cererea de strămutare a procesului, care potrivit portalului are termen pentru 14 iunie 2021.

În vederea liberării condiționate, Liviu Dragnea avea de partea sa, la data judecării pe fond, la Judecătoria Sectorului 5, avizul favorabil privind reabilitarea, acordat de Penitenciarul Rahova, unde ispășește pedeapsa, precum și decizia definitivă a magistraților, care i-au dat dreptate fostului președinte al PSD în dosarul în care a cerut recunoașterea a 49 de zile de muncă în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, cât timp dreptul la muncă i-ar fi fost încălcat.

Viza de SUA vine din urmă

Și cum un necaz nu vine singur, de numele lui Dragnea se leagă și dosarul vizitei în Statele Unite ale Americii, din urmă cu patru ai, de la învestirea președintelui Donald Trump. Concret, Dragnea este trimis în judecată pentru trafic de influență (două fapte) și folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru de foloase necuvenite, potrivit unui comunicat al DNA, din urmă cu 10 zile.  

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Dragnea, trimis în judecată pentru viza de SUA

Articolul precedentDescinderi de amploare la Sărulești
Articolul următorCîțu lansează o provocare românilor prin campania de informare