Foto: Facebook Florin Cîțu

Premierul Cîțu a lansat, joi, o campanie de informare publică privind vaccinarea împotriva Covid, ce va cuprinde 11 spoturi video, ce vor fi rulate în următoarele șase luni. Potrivit premierului, trei astfel de spoturi sunt generale, care ne arată „de ce ne este dor”, și alte șapte, făcute pe public țintă: elev, bunică, mamă, turist, tânăr festivalier, iar toți aceștia ne vor spune ce conține vaccinul pentru ei.

În cadrul evenimentului de la Palatul Victoria, au fost prezentate câteva dintre aceste spoturi, și ca bonus și unul pe care publicul îl va putea găsi doar pe pagina de Facebook a premierului, care s-a implicat și el în această campanie de informare.

Pentru Cîțu, vaccinul conține normalitate. „Să pot să îmi beau cafeaua alături de prieteni, aici, la interior. Să nu mai depindem de mască, să putem să mergem la concerte, la plajă, fără griji, dar mai ales, să pot să-mi văd familia în siguranță”, a spus premierul în spotul său. Mai mult, acesta le-a lansat o provocare membrilor guvernului, dar și liderilor coaliției: „Ce conține vaccinul pentru voi?”

În privința costurilor pentru această nouă campanie de informare, premierul Cîțu a precizat că a fost realizată fără costuri din partea Guvernului, dar cu sprijinul UNICEF. Totodată, Cîțu a menționat că Guvernul nu a plătit nici pentru conceptul creativ, nici pentru partea de producție, mai mult, nici pentru partea de difuzare în mass-media, fiind o campanie de informare publică. Astfel, „cele 11 spoturi vor fi difuzate la tv, radio și mediu online pentru cel puțin 6 luni de zile. Sper să fie cel mult șase luni, să învingem pandemia înainte de acest termen”, a mai spus Florin Cîțu.    

Cabinetul Cîțu, ședință pentru o nouă relaxare

În ședința de Guvern, programată joi, de la ora 17.00, se așteaptă ca Executivul să adopte măsurile de relaxare ce urmează a fi aplicate de la 1 iunie, aceasta fiind a doua „relaxare” de la jumătatea lunii mai.

„Am prezentat un calendar al relaxărilor – 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ţinem de acest calendar. În şedinţa următoare de Guvern – cred că şedinţa o să fie joi sau vineri – vom avea măsurile pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm şi pentru celelalte perioade, vom ajusta acum. Am avut discuţii cu cei care sunt afectaţi direct, vom îmbunătăţi unele dintre măsuri în funcţie de aceste discuţii”, a afirmat Florin Cîţu, marţi, înaintea şedinţei conducerii PNL.

Relaxarea și rata de vaccinare în scădere

Articolul precedentLiviu Dragnea mai rămâne după gratii
Articolul următorVaccinare pentru oamenii străzii din Germania