Captură video DW

Autoritățile din Germania au început o campanie de vaccinare a oamenilor străzii, o categorie vulnerabilă a populației, care este foarte expusă riscului de a se infecta, relatează DW. Astfel, fosta capitală federală Bonn a rezervat câteva sute de doze de ser pentru oamenii străzii, precum și pentru persoanele înscrise în programele de tratare a dependențelor.

În acest mod se elimină problematica obținerii unei programări la centrele de vaccinare, dar și reducerea expunerii acestei categorii a populației. „Mulți de aici nu sunt foarte sănătoși”, a declarat Nelly Grundwal, asistent social la un centru pentru persoane fără adăpost, adăugând faptul că aceștia au o viață grea și au experimentat sărăcia extremă și dormitul sub cerul liber. Mai mult, au căpătat dependență pentru medicamentele primite de-a lungul timpului.

Până în acest moment, cel puțin o treime din populația Germaniei a primit o doză de ser, dar deocamdată nu sunt suficiente doze, motiv pentru cu prioritate au fost vaccinați vârstnicii. De aceea, pentru imunizarea celor fără adăpost. dar și a dependenților au fost rezervate aproape o mie de doze din vaccinul Johnson&Johnson, care se administează în doză unică. Astfel nici nu vor exista probleme cu privire la programarea pentru rapel.

„Sunt mulțumit. După ce m-am vaccinat am avut frisoane, dar acum îmi merge bine”, a declarat unul dintre primii beneficiari ai acestei campanii.

De altfel se așteaptă ca și alte administrații locale să pună în aplicare acest gen de campanie, pentru a putea crește rata de imunizare la nivelul țării.

Germania, vaccinare fără prioritizare

Începând din 7 iunie, vaccinarea anti-Covid din Germania se va face fără o prioritizare, a anunțat ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, relatează DW. Astfel, pentru prima dată cei cu vârste peste 16 ani, dar care nu fac parte din nicio grupă de priorizare pe criterii de etate, maladie sau profesie, se vor putea înscrie de la această dată pe lista de vaccinare. De asemenea, ministrul Spahn a precizat că în campania de vaccinare se vor implica atât medicii cu cabinete private, dar și medicii din instituții și întreprinderi.   

Dorința germanilor pentru vaccinare a crescut din momentul în care autoritățile au anunțat relaxarea unora dintre restricții pentru persoanele imunizate.

Germania, restricții britanicilor din cauza noii tulpini

Articolul precedentCîțu lansează o provocare românilor prin campania de informare
Articolul următorIohannis, mesaj către medicii UPU: „Un an infernal pentru personalul din medicina de urgență”