DW

Germania a declarat Marea Britanie ca „zonă de mutație a variantelor Covid”,  din cauza răspândirii tulpinii indiene a coronavirusului, relatează DW, potrivit recomandărilor Institutului de Sănăatte Publică Robert Koch. Din acest motiv, de duminică, 23 mai, toate persoanele care vin din Marea Britanie vor fi obligate să stea în carantină pentru două săptămâni, chiar dacă vor prezenta un test Covid negativ.

Astfel, companiilor aeriene, mijloacelor de transport rutiere şi feroviare li se va permite să transporte spre Germania numai cetăţeni germani sau persoane care locuiesc în ţară.

„Vrem să fim în siguranță”, a declarat o sursă guvernamentală germană pentru agenția de presă Reuters, citată de DW.  „În această fază importantă a campaniei de vaccinare, intrarea mutațiilor problematice trebuie evitată pe cât posibil”.

Tulpina indiană, considerată extrem de contagioasă

Varianta indiană a virusului B.1.617.2 este considerată deosebit de contagioasă şi a contribuit semnificativ la explozia numărului de infecţii din India în ultimele luni, mai scrie sursa citată.

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a precizat că 2.967 de cazuri legate de varianta B1.617.2 au fost identificate până în prezent în Marea Britanie, în special în nord-vestul Angliei şi la Londra, în creştere cu aproximativ 30% de la începutul săptămânii trecute. De altfel, Guvernul este acuzat că a amânat înăsprirea restricţiilor pentru călătoriile din India în aprilie. După apariția „tulpinii britanice”, cu 70% mai contagioasă decât ce exista până la acel moment, la începutul anului, Boris Johnson luase decizia de a impune un „lock-down național”, asemănător cu cel din primăvara lui 2020.

La raportarea de duminică, 23 mai, au fost confirmate 2.235 de noi cazuri de infectare cu Covid și 5 decese. De la începutul pandemiei, în Marea Britanie au fost înregistrate 4.462.538 de cazuri (locul 3 în Europa) și 127.721 de decese (pe primul loc).

India se află pe locul secund, mondial, cu peste 26 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Situație critică în India: Mumbai închide centrele de vaccinare

Articolul precedentSectorul 1, sub amenințarea gunoaielor
Articolul următorClotilde Armand consideră ca a fost votată doar de pietoni și bicicliști. Șoferii dau dovadă de ”nesimțire”