Captură video
Captură video

Parcări în minus, gunoi în plus și un răcnet de independență postat de Clotilde Armand, în seara zilei de 23 mai:

Domnul/doamna șofer a simțit de cuviință să-și parcheze mașina pe trotuarul din șoseaua Kiseleff.

Toți pietonii și bicicliștii trebuie să facă slalom pentru nesimțirea asta. Și nu e singurul caz. La asemenea nesimțire se răspunde cu amendă. Fără alte discuții. Și fac un apel către voi să sesizați poliția locală în situațiile asemănătoare.

Trebuie să ne luăm orașul înapoi. Orașul este al oamenilor, nu al mașinilor”, a scris primarul Sectorului 1 pe contul de Facebook.

Foto: Facebook, Clotilde Armand

Fractura de logica: ”orașul e al oamenilor, nu al mașinilor”, doar că oamenii sunt cei care dețin/conduc și parchează respectivele mașini.

Când gropile și bălțile nu dau bine în poze duminicale, pozezi mașini. Cu numărul de înmatriculare la vedere

Când ți se cere o soluție, când ți se atrage atenția asupra politicii de confidențialitate – alegi mantia invizibilității și-un block pe Facebook.

Ce omite Clotilde Armand este faptul că a fost votată de aproximativ 36.454 de bucureșteni. Dacă îi explici, cu subiect și predicat, că nu a fost votată doar de bicicliști, pietoni politically correct sau persoane care nu posedă permis de conducere categoria B, primarul Sectorului 1 te pedepsește cu revolta preșcolarilor, ștergându-ți comentariul, ștergându-ți întrebările și, eventual, cu un pueril block pe contul de socializare.

Cu alte cuvinte, refuză să vadă logica – refuzând să te vadă. Practic, Clotilde rezolvă problema – ignorând problema.

Desigur, va cataloga drept ”nesimțire” o mașină parcată aiurea într-o seară de duminică, dar nu va considera ”nesimțire” absența unui răspuns.

Nu de alta, dar sloganul ”USR este vocea ta” se cam pierde atunci când ești nevoită să-ți justifici gestul cu un răspuns.

Conform GDPR, numărul de înmatriculare este dată cu caracter personal, iar persoana vizată devine, astfel, identificabilă

Revolta din compunere nu ar fi fost completă fără o dovadă foto, primarul Sectorului 1 al Capitalei simțind nevoia să pozeze autoturismul parcat, fără a cenzura, câtuși de puțin, numărul de înmatriculare.

Nu există parcări decente, primarul nu ar trebui să dea dovadă de exces de zel făcând și treaba poliției, iar numerele de înmatriculare nu se publică pe Facebook, pentru a hrăni câteva mii de aplaudaci.

Intutil să mai menționăm aspectele legate sau (măcar) bunul simț care te cam obligă să respecți politica de confidențialitate.

Interviu – 25 septembrie, 2020: ”Sunt multe probleme inadmisibile într-o capitală europeană, printre care și lipsa parcărilor”- Clotilde Armand

În cadrul unui interviu, acordat pentru Ziare.com, actualul primar declara că este ”mai ușor să ieșim la vot, decât în stradă”, arătându-se pro schimbare și promițând promisiuni.

Întrebare: dacă ne-am întoarce în timp, undeva în campania electorală din 2020, am parca stângaci și i-am promite votul (în momentul în care făcea slalom pe străduțele Sectorului 1, convingând și adunând electoratul), ne-ar mai face Clotilde Armand de rușine cu plăcuță cu tot?

VIACristina Antal
Articolul precedentGermania, restricții britanicilor din cauza noii tulpini
Articolul următorFoștii șefi ai Academiei de Poliție, buni de plată
Jurnalist full-time / Pesimist part-time