Iohannis, mesaj către medicii UPU: „Un an infernal pentru personalul din medicina de urgență”

UPU de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” este realizat prin colaborarea dintre autoritățile locale cu cele centrale, adică Primăria Sectorului 4 și Ministerul Sănătății

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, joi, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Bagdasar-Arseni” din Capitală, o unitate nouă ce va fi deschisă zilele viitoare, iar cu această ocazie le-a transmis felicitări celor care au făcut posibilă înființarea acesteia, dar și personalului medical, încercat în ultimele luni, din cauza pandemiei.

Șeful statului a ținut să îi felicite pe aceștia pentru dăruirea, abnegația cu care își fac profesia, dar și pentru faptul că dau „speranță oamenilor bolnavi și pentru asta meritați nu doar felicitări, ci și mulțumiri”.

Unitatea UPU, una nouă a putut fi realizată datorită bunei colaborări dintre autoritățile loclae și centrale, Primăria Sectorului 4 a pus la dizpoziție clădirea propriu-zisă, în timp ce Ministerul Sănătății s-a ocupat de partea de dotare, din fonduri europene.

Iohannis consideră că această colaborare foarte bună trebuie să fie un exemplu „de cum ne dorim să arate spitalele din România”, și a adăugat că ets econvins că în anii următori vom mai vedea nu doar astfel de unități, ci întregi spitale moderne.

Prima linie, greu încercată

În ciuda tuturor discuțiilor cu privire la sistemul sanitar românesc, cu plusurile, dar mai ales cu minusurile sale, anul de pandemie a fost unul care a pus o presiune și mai mare pe cei implicați în actul medicat, de urgență sau nu. Acest lucru a fost exprimat și de președintele Iohannis în vizita de astăzi.

„A fost un an infernal pentru personalul din medicina de urgență. Un an infernal acest an pandemic, în care lucrurile s-au complicat peste măsură și știu că ați lucrat până la epuizare, ați salvat foarte multe vieți și ați contribuit semnificativ la buna gestionare a situațiilor complicate în această pandemie”, a spus Iohannis. Acesta a adăugat medicii din prima linie trebuie considerați „eroii noștri”, dar mai ales, că românii trebuie să înțeleagă că mulțumirile pentru aceștia pot fi prea puține, în raport cu munca depusă de pesonalul UPU, dar și de restul corpului medical.

Klaus Iohannis face marele anunț: din 15 mai, masca în cui!

Articolul precedentVaccinare pentru oamenii străzii din Germania
Articolul următorCîțu are interzis în Vama Veche: primarul PSD i-a recomandat „cu tot respectul” să nu calce „la el în sat”