Klaus Iohannis face marele anunț: din 15 mai, masca în cui!

De asemenea, tot din 15 mai se vor ridica și restricțiile de noapte!

iohannis referendum
Foto: presidency.ro

În cursul zilei de astăzi, cu foarte puțin timp în urmă, președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul cel mare. Potrivit președintelui, din data de 15 mai se va renunța la purtarea măștii în spațiile exterioare, însă cu câteva excepții, firește!

Klaus Iohannis: „Vom avea o relaxare pas cu pas”

„Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă, astăzi.

Mai mult, președintele a mai spus că absolut orice viitoare restricție sau înlăturare a acesteia va fi condiționată de evoluția campaniei de vaccinare. „Campania de vaccinare a prins viteză, am parcurs deja un drum lung, însă e evoie de mai mult. Dacă vrem să ieșim din pandemie trebuie să ne vaccinăm”, a mai spus Klaus Iohannis.

Pâslaru a încasat doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență

Astfel, din data de 15 mai, se va renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice exterioare, însă cu câteva mici excepții: zonele aglomerate ca piețe, târguri sau stații de autobuz.

De menționat că portul măștii în interior (magazine, mall-uri, instituții publice, mijloace de transport în comun) rămâne obligatoriu.

În weekendul acesta vor fi ridicate inclusiv restricțiile de noapte.

Articolul precedentPâslaru a încasat doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență
Articolul următorUn vasluian cerea sute de euro pe rețelele de socializare pentru a rezolva cu permisele de conducere
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.