Se întâmplă la Vaslui: un bărbat a reușit să convingă pe rețelele de socializare că are suficiente relații pentru a rezolva mai repede obținerea permiselor de conducere, din vara anului trecut mai multe persoane remițându-i sume de bani pentru a fi ajutate în acest sens.

Totul s-a sfârșit în urmă cu două luni, când au intrat pe fir procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, iar astăzi valsuianul a fost reținut.

Azi, polițiștii anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui, au pus în executare două mandate de percheziție la locuințele suspectului, care în acest moment este acuzat de comiterea a 4 infracțiuni de trafic de influență.

În fapt, în perioada august 2020 – martie 2021, inculpatul, în vârstă de 28 de ani, a postat pe rețele de socializare anunțuri de obținere a permisului de conducere, împrejurare în care a fost contactat de persoane interesate, pe care le-a convins că are influență asupra unor funcționari publici care au în competență eliberarea acestor documente.

În aceste condiții, a pretins și primit sume de bani cuprinse între 900 și 1.650 de euro, pentru a le obține doritorilor permise de conducere valide.

În cauză, procurorul a dispus reținerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca mâine, 14 mai, să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă”, se arată într-un comunicat al DGA

Articolul precedentKlaus Iohannis face marele anunț: din 15 mai, masca în cui!
Articolul următorGarda de Mediu: se încearcă introducerea de deșeuri ilegale prin mai multe puncte vamale