Pâslaru a încasat doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență

O pedeapsă mult prea mică, dată unui fost deputat PSD din Galați, tras pe linie moartă de partid la ultimele alegeri parlamentare

Foto: preluare fărămogul.ro

Fostul deputat PSD din Galați, tras pe linie moartă la ultimele alegeri parlamentare, Florin Pâslaru, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, informează PRO Lider FM. Mai mult decât atât, aproape în premieră pentru un astfel de caz, Pâslaru și-a recunoscut fapta în fața Curții de Apel Pitești, cea care a consemnat recunoașterea. Ceea ce, în mod sigur, l-a ajutat pe „baronul local” gălățean să obțină o pedeapsă cu suspendare, în locul uneia cu executare. „Recunosc fapta reținută în sarcina mea. Recunosc săvârșirea infracțiunii și accept încadrarea juridică a faptei pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva mea”, a spus Pâslaru, potrivit sursei citate anterior.

Din obiceiurile fostului deputat, Florin Pâslaru, cele care i-au adus o pedeapsă „pe hârtie”

Florin Pâslaru obișnuia, în perioada în care era deputat și consilier la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților, să le promită primarilor din județele Argeș și Vâlcea că le va rezolva problemele, mai exact că le va facilita alocarea unor sume de bani aferente PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală).

PSD Galați și-a finanțat din bani publici televiziunea de casă chiar în timpul „Stării de Urgență”

La momentul respectiv, Pâslaru s-a întâlnit cu un deputat în funcție, pe care l-a rugat să-i dea, cu titlu de împrumut, suma de 15.000 euro. Acesta a pretins că are nevoie de respectivii pentru modernizări în cadrul postului de televiziune pe care îl deține în oraș, televiziunea de casă a PSD: TV Galați.

Florin Pâslaru, cel care nu se află la prima abatere, fiind condamnat în trecut pentru conflict de interese, ar fi cerut, de asemenea, o parte din suma pe care primăriile ajutate de el urmau să o primească, însă a „sugerat” și colaborarea acestora cu anumite firme care să se ocupe de lucrările aferente finanțării.

Articolul precedentLipsa psihologilor din școli – resimțită acum, mai acut ca niciodată
Articolul următorKlaus Iohannis face marele anunț: din 15 mai, masca în cui!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.