Relaxarea și rata de vaccinare în scădere

Până acum s-au vaccinat cei care doreau acest lucru, însă mai departe trebuie schimbată abordarea

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru este de părere că va urma o perioadă dificilă în privința campaniei de vaccinare, mai ales că relaxarea restricțiilor a adus cu sine o reducere a ratei de vaccinare.

În opinia sa, exprimată la Digi24, Tătaru consideră că este destul de dificil să se ajungă la cifra de 10,4 milioane de persoane vaccinate, cât ți-au propus guvernanții, adică 60%-70% din populație, necesară pentru imunizarea în masă. Totodată, acesta a afirmat că cei ce s-au vaccinat până în acest moment sunt exact cei care doreau să se imunizeze, precum și persoanele care aveau comorbidități. „Cred că acum vine perioada cea mai dificilă mai ales că avem şi perioada de relaxare în care, poate, suntem păcăliţi să credem că s-a terminat. Cred că nu este momentul să alegem dacă ne vaccinăm sau trecem prin boală. Cred că ar trebui să alegem să ne vaccinăm”, a declarat Nelu Tătaru.

Așa cum s-a precizat în mai multe rânduri, ieșirea din pandemie ține de fiecare dintre noi, atât ca atitudine, cât și ca ritm de vaccinare. Totodată, Tătaru a menționat faptul că deja sunt 24 de tulpini identificate, dar și alte 13 care sunt în lucru.

„Fiecare tulpină va produce o anumită patologie la nivelul fiecărui organism în parte. Sutem o particularitate fiecare dintre noi (…) Vaccinarea duce la scăderea numărului de decese şi la reducerea numărului de pacienţi în ATI”, a mai spus Nelu Tătaru, la Digi24.

Doar 20% din populație s-a vaccinat

CNCAV a transmis, marţi, că 20,69% din populaţia eligibilă, respectiv 3,3 milioane de persoane cu vârsta de peste 16 ani, este vaccinată cu schemă completă, iar 5.23% a primit o doză de vaccin.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare  împotriva Covid, Valeriu Gheorghiţă afirmă că există posibilitatea ca 6 milioane de români să fi trecut prin infecţia cu noul coronavirus, asta deși oficial au fost confirmat 1,07 milioane de cazuri, iar trecerea prin boală este unul dintre motivele pentru care unele persoane aleg să amâne vaccinarea.

Profesorul Andrew Pollard de la Oxford Vaccine Group este de părere „că putem trăi cu acest virus”, mai mult, consideră că pandemia se va încheia în momentul în care generația actuală de vaccinuri va fi capabilă să oprească spitalizarea populației, la nivel global, relatează The Sun.

Platforma de vaccinare va permite și programarea pentru Johnson&Johnson

Articolul precedentCioloș, discuții cu ministrul de Interne din Franța pentru siguranța șoferilor care tranzitează țara
Articolul următorRapoartele de activitate ale Avocatului Poporului, respinse