G4Media

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), istoricul Octavian Țâcu a respins oferta Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (PAUR) Moldova în vederea formării unui bloc electoral care să reunească cele două partide unioniste în perspectiva alegerilor parlamentare din vară, relatează Jurnal.

Motivul este unul care și pe scena politică din România a fost „pus pe tapet”: partidul este anti-mască, anti-vaccin, dar și anti-european.

„Care este logica construirii unui bloc? Nici logică preelectorală, dar cu atât mai mult logică post-electorală! Divergențele noastre de viziuni sunt absolut clare, pentru că AUR este un partid anti-european, un partid anti-mască, anti-vaccin, anti… ce vreți. Plus la asta, e un partid care este refractar la asumarea actului de guvernare. Eu personal mai bine mă întorc la catedra universitară, decât să intru cu AUR în Parlament”, a declarat Țâcu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” la N4, citat de Jurnal.

Mai mult, în opinia sa, Țâcu consideră că PAUR Moldova ar putea susține platforma unionistă a PUN, însă fără a participa la alegeri cu lista proprie.

PAUR Moldova este insistent

De partea cealaltă, președintele PAUR Moldova, Vlad Bilețchi, vrea să discute și cu alți lideri ai formațiunii, nu doar cu Țâcu, astfel că rămâne de văzut al cui cuvânt cântărește mai mult, al președintelui sau al liderilor.

„Continuăm discuțiile. Nu doar cu Octavian Țâcu, dar și cu colegii lui, care conduc sau se află în vârful de conducere al Partidului Unității Naționale, pentru că deciziile se iau în mod colectiv, se iau în cadrul Consiliului Politic Național și al Biroului Politic Permanent, nu doar de către președinte, președintele fiind forța executivă în cadrul unui partid. Este exclusă retragerea Alianței pentru Unirea Românilor din cursă, pentru că este strict necesară prezența unioniștilor în Parlamentul de la Chișinău”, a declarat Vlad Bilețchi, citat de Jurnal.

Potrivit lui Bileșchi, PAUR va insista în continuare asupra unui bloc electoral, constituit pe bază de egalitate și respect reciproc.

În vederea alegerilor din 11 iulie, PAUR Moldova va avea alături Uniunea Salvați Basarabia și Partidul Popular Românesc, dar și Partidul Liberal, condus de fostul primar la Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

Diana Șoșoacă are pregătită o „alternativă” pentru alegerile anticipate

Articolul precedent„Război” pe Facebook între ex-ministrul Justiției Ana Birchall și deputata Cristina Prună. Măcar nu s-au jignit
Articolul următorDescinderi de amploare la Sărulești