Ana Birchall și Cristina Prună își transmit una alteia mesaje pe Facebook, după ce ex-ministrul Justiției a avut proasta inspirație să critice (din nou, am spune noi), unul dintre miniștrii – colegi de partid ai deputatei USR PLUS.

Pe de o parte, Cristina Prună dă de înțeles că Ana Birchall face parte dintr-o clasă politică dezastruoasă și plină de nulități, în vreme ce aceasta din urmă este mai directă, și scrie că activitatea parlamentară a deputatei USR PLUS este „mai mult decât modestă”.

Marți, Prună scrisese – pe Facebook, cum altfel, că „o fostă ministră a Justiției PSD preia informațiile despre companiile de stat pe care le dă Claudiu Nasui și dă vina pe actuala guvernare pentru situația dezastruoasă în care se află acestea” – cu referire la o postare de-ale Anei Birchall legată de numirea unor membrii într-un consiliu de administrație, subliniind că „dezastrul acesta este datorat vechii clase politice care a pus nulități cu carnet de partid în conducerea acestor companii”.

Ana Birchall a interpretat această postare drept „un atac la persoană, nu numai mincinos dar și manipulativ” și arată că, în legislatura trecută, i-a fost mai ușor să o ignore pe Prună, care totuși nu a învățat nimic în primii patru ani de politică. Așa că îi dedică un soi de scrisoare deschisă.

În primul rând măi dragă doamnă Cristina Pruna, poate totuși după 4 ani și jumătate de stat în Parlament ai pricepe cum funcționează legal statul român și așa ai ști că un ministru, cu atât mai mult un ministru al justiției, NU este ministrul justiției USR-ist, PSD -ist, PNL-ist etc ci este Ministrul Justiției României! Iar eu chiar am fost ministrul justiției României, nu al unui partid sau altul! Iar românii cinstiți și de bună credință știu acest lucru!

Așa că încercarea asta penibilă cu care te chinui și tu și alții, cu același punctaj de partid, nu numai că te face de râs dar arată și o mentalitate bolnavă în a considera o funcție de demnitate publică „pe persoană fizică” sau „pe partid”! Oricât se chinuie, în micimea lor, unii ca tine, adevărul este că mandatul meu de ministru al justiției a fost un mandat pentru care stau cu fruntea sus în fața oricărui român cinstit și de bună credință!

Faptele mele au arătat exact cum trebuie să fie ministrul justiției României, lucru statuat inclusiv în rapoartele MCV și a instituțiilor internaționale!

Apropo, unde erai și tu și alții când eu, împreună cu colegele și colegii mei de la MJ, eram sub asediu pentru că mă opuneam unor măsuri care ar fi făcut un rău ireversibil sistemului judiciar și românilor cinstiți că nu te-am auzit susținându-mă public? Unde erai dragă Cristina Pruna când eram propusă pentru remaniere pentru că am trimis la CJUE punctul corect de vedere privind SIIJ, că nu te-am auzit luând o poziție publică!

Unde îți era glăsciorul, altfel foarte vocal, când eu și familia mea eram sub rafala continuă a atacurilor celor certați cu legea pentru ca m-am opus, legal, nominalizării Adinei Florea!?? Și aș putea continua cu încă zeci de exemple în care tu personal, dragă Cristina Pruna, ai dat dovadă de maximă ipocrizie ca de exemplu când cinic mi-ai spus că votezi legea tăieri pensiilor speciale deși știai încă de atunci că e neconstituțională pentru că „vine campania electorală locală și nu dă bine la public”!

Sau când eu mă chinuiam să introduc pe ordinea de zi legea confiscării extinse a averilor ilicite iar voi nu mă ajutați, creditând astfel măgaria lui Florin Iordache care conducea ședința de plen, pentru „că noi vrem legea asta măi Ana ca și temă de campanie în alegerile parlamentare care bat la ușă”!

Sigur că după ce am reușit să o introduc pe ordinea de zi și a fost votată te-ai și lăudat cu această lege fără a avea decența să dai credit exact persoanei care s-a luptat încă din 2017 ca legea confiscării extinse a averilor ilicite să fie votată, adică mie! Și exemplele pot continua!”, scrie Ana Birchall, care chiar continuă. Postarea întreagă, aici.

Articolul precedentCioloș a aniversat 2 ani de când a fost ales europarlamentar. Decalogul acestuia
Articolul următorPAUR Moldova, refuzat de Partidul Unității Naționale