Senatorul independent Diana Șoșoacă se pregătește de alegeri anticipate, în contextul în care întreaga scenă politică este zdruncinată scandalul din interiorul coaliției de guvernare, ca urmare a demiterii ministrului Vlad Voiculescu (alianța USR PLUS).

Deși există voci politice care consideră că nu sunt oportune alegerile anticipate, în plină pandemie, cu criză economică, dublată de cea sanitară, iată că fiecare componentă din politica românească își face propriile calcule pentru a „smulge” puncte de la opozanți. Asta, deși, cu toții ne așteptam la cel puțin trei ani de pace, fără campanii electorale și alegeri până în 2024, când vor fi făcute patru „chemări la urne”, pentru locale, europarlamentare, parlamentare și prezidențiale.

„Alternative sunt. Există una pregătită, nu ascund că îmi aparține. Nu dau mai multe detalii pentru că aștia sunt în stare să distrugă tot ce se poate, dar dacă voi, tot cu PSD, PNL, UDMR și USR o să votați, o să aveți exact ce aveți de 31 de ani. La timpul potrivit veți afla. Aveți puțintică răbdare”, a declarat senatorul Șoșoacă, într-un video transmis de România Civică, pe Facebook.  

PSD și PAUR, ar avea majoritatea

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu a susținut, la Digi24, că în cazul în care s-ar ajunge la alegeri anticipate, atunci PSD și partidele din opoziție ar ajunge la peste 50% și ar putea da Guvernul. În opinia sa, cifrele scăzute ale liberalilor sunt date tocmai de scandalul în care se află guvernanții în acest moment.

„Dacă ar avea loc alegeri duminica viitoare, PSD împreună cu opoziția și cu independenții ar avea peste 50%, deci ar face majoritate. Statistic vorbind, PSD și PAUR ar avea majoritatea. Asta statistic vorbind, pentru că în practică nu s-a discutat nimic. În acest moment, USR-PLUS și PAUR se află la o oarecare egalitate. Am văzut statistici cu AUR la 15%, în timp ce USR ar avea 14%, dar cifrele fluctuează. PSD este între 33-35%, iar PNL este la limita de 24-25%, iar când mai este și câte un scandal la guvernare, scad și mai mult, dar în general, din experiența mea după ce se stinge un scandal revin la procentul de dinainte”, a spus Vasile Dîncu, „În fața ta”, la Digi24.

Anca Dragu, președintele Senatului: „Nu avem încredere în premierul Florin Cîțu”

Articolul precedentJudețul Constanța, în continuă modernizare. RAJA S.A. a semnat două noi contracte, la finalul cărora cetățenii din județ vor avea parte de o rețea nouă și mult mai eficientă
Articolul următorMinistrul german al Apărării atenționează. Rusia, o amenințare pentru securitatea Europei