La ora 18:00, președintele Klaus Iohannis a susținut, la Palatul Cotroceni, o nouă conferință de presă în cadrul căreia a răspuns întrebărilor juraliștilor. Înaintea acestor întrebări, Iohannis a ținut un discurs în care i-a îndemnat pe români să continue să fie prudenți, mai ales acum, în pragul sărbătorilor pascale, punctând pe regulile de distanțare care trebuie, în continuare, respectate.

Discursul „tampon”, cel de dinaintea întrebărilor acide ale presei

„În noaptea de Înviere restricțiile o să fie ridicate astfel încât toți cei care vor să poată participa la slujbă. Sunt convins că Biserica se va organiza foarte bine. Am văzut asta și la sărbătoarea Floriilor. Dragi români, haideți să fim la fel de responsabili! Ce altă dovadă putem da față de cel de lângă noi? Este deja al doilea an în care Sfintele Sărbători ne găsesc într-o situație dificilă. De data aceasta veștile sunt pozitive, iar speranțele întemeiate că avem evoluții din ce în ce mai bune sunt evidente. Vaccinarea înseamnă eliminarea restricțiilor și revenirea la normalitate. Ceea ce înseamnă că am depășit valul epidemologic nu înseamnă că putem elimina de tot restricțiile. Măsurile s-au dovedit corecte și adecvate, luate la timp. Până atunci trebuie să fim realiști: pandemia nu a dispărut. Numărul mare de morți ne impune să fim vigilenți!”, a spus Klaus Iohannis, la începutul conferinței de presă.

Îl susține Klaus Iohannis pe Florin Cîțu pentru președinția PNL?

„Președintele României nu este membru de partid, ca atare nu se exprimă în partid. Faptul că merg împreună cu premierul, este un semnal de susținere pentru Florin Cîțu. Este în interesul meu și al țării ca acest Guvern să performeze. Discuția din partid se va face în partid”, a răspuns președintele Klaus Iohannis.

Nemulțumiri PNL legate de ministrul Cristian Ghinea, tranșate de președintele Iohannis

„Ministrul Ghinea a lucrat foarte mult cu echipa pe care o coduce și s-a prezentat la discuții. Nu a prezentat un plan propriu, ci unul elaborat în două luni de zile și de actuala coaliție de guvernare. Obiectivele României sunt foarte clare. Noi am mers pe aceste criterii care sunt importante pentru noi. Negocierile cu Comisia (nr. Europeană) sunt dificile pentru că există pretenții mari. Nu și-a imaginat nimeni că la primul draft Comisia va spune că totul va fi corect. Nemulțumirea unora sau altora sunt de înțeles dar ele nu ajută cu nimic la rezolvarea problemei. Trebuie lucrat pe plan în interiorul coaliției și lucrurile vor merge mai departe. Premierul este premierul și conduce Guvernul, drept pentru care după sărbători, premierul împreună cu ministrul Fondurilor Europene vor merge la Bruxelles pentru continuarea discuțiilor”, a completat Iohannis.

Cum pot fi determinați oamenii de la țară să se vaccineze?

„Reprezentanții tuturor cultelor s-au văzut inclusiv cu prim-ministrul și au stabilit o abordare pro-vaccinare. În zona rurală lucrurile trebuie tratate proactiv, așa că au fost gândite campanii la fața locului. Am fost și eu, personal, la prima acțiune de centru mobil. Reacțiile au fost foarte pozitive. În prima zi s-au vaccinat aproape 200 de persoane. Oamenii se lasă convinși dacă te duci spre ei”, a răspuns acesta, completând că starea de alertă va fi ridicată atunci când vor stabili specialiștii, punctând pe importanța campaniei de vaccinare.

PSD vrea consens național pentru PNRR

Articolul precedentNicușor Dan anunță schimbări majore în Capitală. Toate votate astăzi, în ședința CGMB
Articolul următorProfil de politician: Daniel Ghiță deputat PSD de Ilfov
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.