Nicușor Dan anunță schimbări majore în Capitală. Toate votate astăzi, în ședința CGMB

Printre multe altele, Primarul General a anunțat lansarea unui centru drive-thru pentru vaccinarea anti-COVID-19, cu patru puncte

Foto: Facebook Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că în ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului București au fost aprobate o serie de proiecte de hotărâre cu o mare importanță pentru București. „Menționez în primul rând deschiderea, de joi, în Piața Constituției, a unui centru drive-thru pentru vaccinarea anti-COVID-19, cu patru puncte, unde oamenii vor fi vaccinați fără a trebui să coboare din mașini. E o soluție care a funcționat în alte țări și a ajutat la susținerea campaniei de vaccinare, iar în câteva zile această soluție va deveni operațională și în București”, a spus edilul Nicușor Dan, pe Facebook.

S-a aprobat trecerea din domeniul public în domeniul privat al Capitalei a unui corp de clădire aparținând Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu

Dragnea mai stă la închisoare. Judecăria Sectorului 5 i-a respins cererea de eliberare condiționată

Potrivit declarațiilor primarului Nicușor Dan, respectiva construcție ar fi urmat să fie demolată pentru ca în acel loc să se înalțe un nou corp finanțat de Banca Mondială. „În ceea ce privește transparența administrației locale, am propus și s-a votat azi în CGMB transparentizarea autorizațiilor de construire în București”, a mai spus Nicușor Dan, adăugând că toate autorizațiile emise de acum înainte vor fi publicate pe site-ul Primăriei Generale, în scopul transparentizării informațiilor legate de autorizațiile de construcție. Informațiile vor apărea, de asemenea, inclusiv retroactiv, din 2018.

Pentru domeniul social, au fost aprobate două proiecte prin care a fost împuternicit Consiliul Local al Sectorului 6 pentru a încheia parteneriate cu două organizații non-guvernamentale – Organizația Salvați Copiii și Asociația Centrul Rromilor „Amare Rromentza” – pentru realizarea unui centru-pilot pentru copiii victime ale abuzurilor sexuale, respectiv a unui centru comunitar pentru minoritatea rromilor

Nicușor Dan

În plus, s-a corectat inclusiv directiva potrivit căreia taximetriștii nu aveau voie să folosească aplicații pe smartphone. „Acea hotărâre a CGMB din decembrie 2017 e deja suspendată în justiție, iar CGMB a decis azi să o abroge parțial”, a mai spus edilul Nicușor Dan.

Taxele pentru parcările de reședință vor crește „efectiv” abia din 2022, a mai anunțat Nicușor Dan

Nicușor Dan a mai spus că această decizie a fost luată în urma solicitării primarilor de sector din București, astfel că în Consiliul General s-a votat în cursul zilei de astăzi inclusiv majorarea taxelor pentru parcările de reședință. „Aceste taxe vor crește efectiv începând cu 2022 și vor ajunge până la o sumă cuprinsă între 300 și 600 de lei pe an, în funcție de zonă. E de subliniat că banii din aceste taxe ajung la primăriile de sector, iar primarii de sector au cerut majorarea acestor taxe pentru creșterea bugetelor sectoarelor, urmând astfel să se asigure și mai buna întreținere a acestor parcări”. a completat Nicușor Dan.

Articolul precedentPreot pedofil? Păcat lesne iertător. Persoană gay? Păcat capital!
Articolul următorIohannis, despre ipotezele emise de PSD: „dumnealor sunt supărați pentru că sunt în Opoziție”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.