Sursa foto: Facebook - Joe Biden
Sursa foto: Facebook - Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden l-a criticat extrem de dur pe Vladimir Putin, despre care a spus că „nu poate rămâne la putere”. Liderul de la Casa Albă l-a făcut tupeist, nerușinat și mincinos pe președintele Rusiei. Kremlinul a reacționat la declarațiile lui Joe Biden.

„Pentru Dumnezeu, omul ăsta nu poate rămâne la putere”, a declarat Joe Biden în fața mulțimii strânse să-i asculte discursul la Palatul Regal din Varşovia.

Președintele american l-a făcut tupeist și mincinos pe Vladimir Putin, care, după ce a spus că nu va invada Ucraina, a invadat-o sub pretextul „denazificării” țării.

„Astăzi, Rusia a strangulat democrația și vrea să o facă și în alte părți, nu numai la ea acasă. Sub pretextul fals al solidarității etnice, (Putin – n.r.) a negat națiunile vecine. Putin are tupeul să spună că denazifică Ucraina. E o minciună, e cinic – și el știe asta. Și este și nerușinare, pe deasupra. Președintele Zelenski a fost ales democratic, este evreu, familia tatălui său a fost exterminată în holocaustul nazist, iar Putin are îndrăzneala – că toți autocrații dinaintea lui – să creadă că poate face ce vrea”, a mai spus Joe Biden.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacționat imediat.

„Nu domnul Biden decide asta (dacă Vladimir Putin rămâne sau nu la putere – n.r.). Aceasta este doar alegerea poporului Federațiai Ruse”, a declarat Dmitri Peskov.

Biden: Vladimir Putin este un „măcelar”

Casă Albă a remis ulterior o precizare în care arată că Joe Biden nu a recomandat schimbarea regimului de la Moscova în declarația sa.

„Ce a vrut președintele să spună este că Putin nu poate fi lăsat să-și exercite puterea asupra vecinilor săi sau a regiunii. (Joe Biden) nu a vorbit despre puterea lui Putin în Rusia sau despre o schimbare de regim”, a declarat un oficial de la Casa Albă.

Preşedintele american Joe Biden l-a numit „măcelar” pe omologul său rus Vladimir Putin, în cursul unei întâlniri, la Varşovia, cu refugiaţii ucraineni. Biden a răspuns cu o singură propoziţie: „Este un măcelar”, în timp ce întrevederea era transmisă în direct de mai multe canale de televiziune de pe stadionul naţional din Varşovia. Preşedintele polonez Andrzej Duda l-a primit sâmbătă pe omologul său american Joe Biden la palatul prezidenţial din Varşovia, pentru convorbiri consacrate invaziei ruse din Ucraina.

iFlorin Cîţu, discuţii la Washington despre includerea României în Programul Visa Waiver

Articolul precedentAlexandru Rafila: Nu este nimic neobişnuit să ai un număr ceva mai mare de viroze respiratorii
Articolul următorAeronave Spartan C-27 ale Forţelor Aeriene Române intervin pentru stingerea incendiului uriaș din județul Buzău