incendiu Buzau
Incendiu Buzau,. sursa foto: news.ro

Două aeronave Spartan C-27 ale Forţelor Aeriene Române acționează duminică la Buzău pentru stingerea  incendiului produs pe raza comunelor Pietroasele şi Breaza.

Un incendiu de proporţii a izbucnit, sâmbătă pe raza comunei Breaza din judeţul Buzău. Fumul putea fi văzut din municipul Buzău, situat la aproximativ 30 de kilometri distanţă. ISU Buzău a solicitat sprijin de la ISU Prahova. 

Incendiul s-a extins extrem de mult pe dealurile din împrejurimi, cuprinzând circa 500 de hectare de vegetaţie uscată și circa 50 de hectare de pădure de pin, în zona dealului Istriţa. Pentru stingerea focului, au fost mobilizaţi toţi angajaţii ISU Buzău, dar a fost solicitat și sprijinul pompierilor din Vrancea și Prahova. Flăcările au ajuns şi la parcul de antene şi relee de pe Vârful Istriţa. Incendiul a afectat doar vegetaţia şi a fost stins, nefiind afectate comunicaţiile.

”Peisajul seamănă incredibil de mult cu Grecia, tot ce vezi în jur e ars”, a transmis prefectul de Buzău. El a anunţat că va convoca CJSU şi va propune să se instituie zone speciale de siguranţă publică.

Cele două avioane au ajuns deasupra dealului Istriţa duminică dimineață, fiind  efectuată o primă degajare a unui transport cu apă, după care urmează  o nouă trecere a aeronavelor.

Pompierii din mai multe judeţe au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea incendiului, dar şi mijloace aeriene din dotarea MApN.

” Sunt condiţii foarte dificile, o intervenţie deosebită prin condiţiile foarte dificile de altitudine, imposibilitatea căilor de acces pentru autospeciale, dar şi pentru faptul că pădurea de pin e foarte deasă şi e vorba de un material combuatibil foarte dificil”, a declarat şeful ISÙ Buzău. 

110 pompieri şi 17 jandarmi, plus voluntari și angajaţi de la ocolul silvic, ajutați de alte zeci de pompieri din Vrancea şi Prahova şi voluntari din comune sunt mobilizaţi pentru stingerea focului.

Alexandru Rafila: Nu este nimic neobişnuit să ai un număr ceva mai mare de viroze respiratorii

Articolul precedentJoe Biden, atac virulent la adresa lui Vladimir Putin. Reacția Kremlinului
Articolul următorCongresul AUR și-o Românie ”creștină și democrată”