Un concediu de Paşte va fi cu până la douăzeci la sută mai scump faţă anul trecut, din cauza creșterii prețurilor la alimente şi energie electrică, dar şi a războiului din Ucraina, care îi sperie pe turişti. Rezervările sunt mai reduse decât nivelul la care se aşteptau reprezentanții HORECA. Din cauza preţurilor mai mari, mulţi vor petrece sărbătoarea Paştelui, acasă.

O noapte la un complex turistic de patru stele din Suceviţa costă 350 de lei cu mic dejun inclus, în zilele obişnuite. Pentru un pachet de Paşte, o persoană va achita 1200 de lei. Este vorba de pensiune completă, două nopţi, intrare sâmbătă, ieşire luni. În preț este inclusă o gustare în noaptea de Înviere şi cina festivă cu muzică şi dans din prima zi de Paşte. Anul acesta hotelul e rezervat în proporţie doar de 60 la sută.

„Deocamdată, oamenii sunt aşa în expectativă, într-o aşteptare, pandemia s-a terminat, dar suntem la graniţă cu războiul, încă e fluxul acesta de refugiaţi, e un pic complicat”, a declarat Daniela Zaremba, recepţioneră.

„Aşteptăm turiştii să facă rezervări”

O altă pensiune percepe tot suma 1200 de lei de persoană în weekendul de Paşte. Pensiunea asigură trei nopţi de cazare şi un meniu diversificat.
„Aşteptăm turiştii să facă rezervări, vor veni şi voucherele din informaţiile pe care le avem. Au început deja să sosească în teritoriu”, a declarat Neculai Barbă, vicepreședinte CJ Suceava.

„Preţurile variază între 3000 de lei pentru o familie şi 4000 de lei pentru două familii cu program complex, cu pachet complet de Paşte, mese festive, tradiţionale în toate localităţile din ţară”, a declarat Adi Voican, reprezentant agenție de turism.

Asociaţiile din Turism speră că preţurile se vor stabiliza, astfel încât ofertele pentru sărbătoarea de Paşte să nu se scumpească şi mai mult.

iJoe Biden, atac virulent la adresa lui Vladimir Putin. Reacția Kremlinului

Articolul precedentVirgil Popescu anunţă măsuri pentru scăderea costurilor cu energia pentru economie
Articolul următorMinisterul Mediului: Calitatea aerului din România nu va fi afectată de incendiile din pădurile aflate în apropierea zonei Cernobîl