Sorin Grindeanu (Captură video)

Sorin Grindeanu, prim vice-președintele PSD, intervine în scandalul provocat de consilierul local Ana Munteanu (USR) și îl amenință pe ministrul de Interne cu o posibilă moțiune împotriva sa. Concret, consilierul USR a adus clienți falși în restaurantul unui hotel din zona centrală a Timişoarei pentru a arăta că localul preia ilegal rezervări în această perioadă de carantină – în care ar trebui să fie închis, și s-a filmat în timp ce intra cu jandarmii în locația respectivă. În urma acestei situații, Lucian Bode a trimis Corpul de Control al ministrului pentru cercetarea cazului.

„Am văzut că ministrul Bode va trimite corpul de control în Timiș la IPJ, la Jandarmi și la Prefectură, pe subiectul legat de o doamnă consiller local care a făcut ce făcea înainte, să fie activistă. Eu aș face un apel la ministrul Bode, și nu e doar un apel, e o atenționare, o să îi supun așa: aștept extrem de rapid ca acest corp de control să prezinte rapid raportul, pentru că eu nu cred că Ana Minteanu a acționat de capul ei. Îl atenționez să fie cât se poate de serios, altfel o să ridicăm problema în parlament și este subiect pentru o moțiune simplă la adresa lui Bode”, a declarat Grindeanu,în cadrul unei conferințe de presă, la Timișoara.

Ana Munteanu, o victimă a politicii românești

Fostul premier a apreciat că acest raport al MAI nu este așteptat doar de Opoziția timișeană, ci și de cetățenii Timișoarei.

 „Cred că raportul e așteptat nu doar de noi, ci de mulți timișoreni care au văzut acest exces pe care reprezentanții USR l-au făcut la Timișoara. Este datoria ministrului de Interne să clarifice rapid acest subiect, să afle dacă doamna consilier a acționat la comanda șefilor. Că e comanda primarului, că e a președintelui CJ, că e a prefectului. Îmi este cât se poate de clar că dânsa este doar o victimă a acestui mod de a face politică, un acar păun după acea decizie de ieri a USR Timiș de a o suspenda timp de un an. Așteptăm acest raport”, a mai spus Grindeanu.

Moțiunile social democraților

Pentru PSD, anunțul cu privire la moțiunile simple depuse împotriva membrilor Cabinetului Cîțu este la „ordinea zilei”, aceasta ar putea fi a patra, în numai trei luni de guvernare. Primele două moțiuni, ambele picate, i-au avut ca subiect pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, respectiv, ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Săptămâna trecută, PSD a anunțat că va depune o moțiune simplă și împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Moțiunea de cenzură va fi depusă doar în momentul în care PSD va avea numărul de voturi necesar pentru ca aceasta să treacă în siguranță. „În momentul în care ne considerăm că ne apropiem de o masă critică, că suntem aproape de numărul de voturi ca o moțiune de cenzură să treacă, sigur că vom veni în Parlament cu așa ceva, pentru că este un atribut al opoziției și putem face lucrul ăsta”, a spus Stănescu la începutul acestei săptămâni.

USR Timiș o suspendă pentru un an pe Ana Munteanu, după scandalul clienților falși din restaurant

Articolul precedentDiana Șoșoacă cheamă românii în stradă, la un miting ad-hoc
Articolul următorBolid de lux furat din Norvegia, găsit la Constanța