Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au descoperit un bolid de lux, căutat de către autoritățile din Norvegia. Acesta a găsit la un cetățean român, stabilit în Constanța.

Potrivit Poliției de Frontieră, „în data de 26.03.2021, acţionând în baza unor informații, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii traficului internațional cu autoturisme furate în zona de competenţă. Astfel, pe raza localităţii Dulceşti, judeţul Constanţa, a fost identificat un autoturism de lux, marca BMW, model I8 hibrid, în posesia unui cetăţean român în vârstă de 42 ani, cu domiciliul în judeţul Constanţa”, se arată în comunicatul autorităților române.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind semnalat furat, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia.

La cercetări, posesorul autoturismului  a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că mijlocul de transport este căutat de către autorităţi. „Autoturismul, evaluat la aproximativ 262.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul institutiei pentru continuarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, potrivit Poliției de Frontieră.

Automobile în atenția celor de la „criminalitate economică”

În urmă cu o săptămână, polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice – IGPR, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au efectuat ample percheziții domiciliate, în Capitală și șapte județe, în cadrul a două dosare penale. 

Este vorba de 62 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui, în cadrul a două dosare penale. 31 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare. Prejudiciul adus bugetului de stat este de peste 97.000.000 de lei (aproximativ 20 de milioane de euro).

Zeci de percheziții în dosare de evaziune fiscală cu mașini „second-hand”

Articolul precedentSorin Grindeanu îl amenință pe Bode cu moțiunea
Articolul următorNoile măsuri restrictive, din București, au fost aprobate de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență