Secretarul de stat MAI, Raed Arafat, a anunțat că va contesta decizia Curții de Apel București care a anulat ordinul DSU de prelungire a carantinei în Timișoara cu 72 de ore. Anunțul a fost făcut vineri seară, la Digi 24. Totodată, Arafat a precizat că semnarea acelui ordin nu a avut vreo conotație politică.

„Decizia nu e definitivă. Încă mai avem ÎCCJ. S-a mai întâmplat să fie ceva anulat la Curtea de Apel și câștigat la Înalta Curte. Motivul pentru care am luat decizia să semnez ordinul temporar este pentru că era prima dată, un lucru fără precedent, ca într-un comitet pentru situații de urgență să se pună sub semnul întrebării și să se forțeze chiar împotriva recomandării autorităților sanitare și de către persoane care nu sunt din domeniu și cu întrebări la care eu am participat cu o zi înainte la o dezbatere foarte serioasă cu persoanele care au participat la ședința respectivă. S-au pus n întrebări la care am răspuns și la care am explicat situația în Timișoara. Nu este ok. Au intrat medici din Timișoara cu noi în videoconferință, medici care sunt din spitale și specialiști în domeniu și au explicat că situația este foarte gravă în Timișoara și că nu mai fac față”, a spus Arafat, la Digi 24.

Să vină motivarea Curții

Acesta a precizat că așteaptă și motivarea instanței cu privire la anularea ordinului DSU.

„Dacă decizia în sine este pusă sub semnul întrebării, o să vreau să văd ce zice instanța de la recurs. Clar că ce s-a întâmplat acum reduce din posibilitatea de a mai putea face acest demers, până nu avem o decizie definitivă și până nu vedem dacă acest lucru se mai poate folosi. Până acum, asta era singura dată în care ne-am folosit de acest mod de lucru. Dacă s-ar întoarce timpul înapoi, cred că aș lua aceeași decizie. Intenția era una de a proteja, nu una de a veni în afront cu populația și cu autoritățile”, a mai spus Arafat.

Scuzele din partea secretarului de stat, așteptate și meritate de timișoreni

Șeful CJ Timiș, Alin Nica a precizat, într-o postare pe Facebook, că timișorenii „așteaptă și merită scuze” din partea lui Arafat. Acțiunea de contestare a ordinului DSU a fost înaintată de Patronatul Ho-Re (Hoteluri și Restaurante) Timișoara.

„Respinge excepţia lipsei de obiect. Admite acţiunea. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6699/21.03.2021. Cu drept de recurs în termen 2 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 26.03.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluționarea de pe portalul instanței.

Arafat știe ce ar trebui să facem ca să nu ne înghesuim în magazine

Articolul precedentCDU, partidul cancelarului Germaniei, scade în popularitate
Articolul următorDiana Șoșoacă cheamă românii în stradă, la un miting ad-hoc