Ucraina a depus plângere împotriva Rusiei la Tribunalul Internațional de la Haga

Federația Rusă este acuzată de genocid

Ucraina a depus plângere împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga, a anunțat duminică Volodimir Zelenski. Președintele ucrainean susține că trupele ruse au luat drept țintă civili, inclusiv copii.

„Ucraina și-a depus cererea împotriva Curtea Internațională de Justiție”, a scris Zelenski pe Twitter.

„Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru manipularea noțiunii de genocid pentru a justifica agresiunea. Solicităm o decizie urgentă prin care să ordone Rusiei să înceteze activitatea militară acum și să ne așteptăm să înceapă procesele săptămâna viitoare”, a mai transmis președintele Ucrainei.

Pe cine a felicitat Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a salutat duminică dimineață „eroismul” forțelor ruse în Ucraina. Într-un scurt discurs televizat de felicitare a soldaților de Ziua Forțelor Speciale, liderul de la Kremlin a catalogat invadarea Ucrainei de către Rusia drept o „operațiune specială de a oferi asistență republicilor populare din Donbas”.

„Ați dovedit în mod repetat în practică că sunteți gata să acționați cât mai eficient, clar și competent în orice condiții dificile, să rezolvați cele mai dificile și responsabile sarcini și să vă îndepliniți întotdeauna cu onoare datoria militară de a vă proteja țara natală și cetățenii noștri, pentru a asigura interesele naționale ale Rusiei”, a mai declarat Vladimir Putin.

Vladimir Putin a adresat mulțumiri speciale celor care în aceste zile își îndeplinesc eroic datoria militară în cadrul unei „operațiuni speciale de asistență republicilor populare din Donbass”.

Președintele ucrainean Zelenski refuză locul propus de Rusia pentru negocieri 

Articolul precedentCând viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei
Articolul următorAvocatul poporului din Ucraina: “Ruşii distrug spitale, grădinițe și școli”