Sursa foto: foreignpolicy.com
Sursa foto: foreignpolicy.com

Avocatul poporului din Ucraina, Lyudmyla Denysova, a declarat că, în momentul de faţă, peste 210 de civili ucraineni au fost uciși și peste 1.100 au fost răniți, în urma invaziei Rusiei.

Este a patra zi de la invazia rusă în Ucraina, iar capitala Kiev continuă să facă faţă atacurilor.

Spitalul de copii bolnavi de cancer din Kiev a fost lovit de o rachetă lansată de ruşi. Un copil a murit, iar alţi doi au fost răniţi

În urmă cu o zi, rușii au lovit secția de oncologie a unui spital din Melytopol. Mai mult, un orfelinat din Vorzel, un orășel aflat la aproximativ 40 de kilometri de Kiev, a fost lovit de bombardamente.

Resturi de la o rachetă rusă au lovit un orfelinatul care găzduiește 50 de copii.

Cu o cruzime nevăzută, inamicul distruge clădiri rezidențiale, spitale, grădinițe și școli, luând dreptul de a trăi fiilor și fiicelor pământului ucrainean, inclusiv copiilor”, a spus Lyudmyla Denysova, într-o postare pe o rețea de socializare, citată de BBC.

Avocatul poporului din Ucraina a cerut ca Rusia să fie pedepsită aspru pentru aceste crime

Ucraina notează toate aceste fapte și le va transmite tribunalului militar de la Haga”, a adăugat Lyudmyla Denysova.

Ucraina a intentat un proces împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), instanţa supremă a ONU cu sediul la Haga, pentru intervenţia armată lansată la 24 februarie. Anunţul a fost făcut, duminică, de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, arată Europa FM.

Ucraina a depus o plângere împotriva Rusiei la CIJ. Rusia trebuie să răspundă pentru manipularea conceptului de genocid pentru a justifica agresiunea. Cerem o decizie urgentă prin care să se ordone Rusiei să înceteze acum activitatea militară. Ne aşteptăm ca procesele să înceapă săptămâna viitoare”, a scris Zelenski pe Twitter.

Articolul precedentUcraina a depus plângere împotriva Rusiei la Tribunalul Internațional de la Haga
Articolul următorLacrimi și speranță la Vama din Sighetu Marmației
Jurnalist full-time / Pesimist part-time