Foto: Facebook - Primăria oraşului Voluntari
Foto: Facebook - Primăria oraşului Voluntari

Într-un comunicat emis de Primăria orașului Voluntari se precizează că 780 de refugiați sunt cazați, începând de noaptea trecută, în cinci spații puse la dispoziție de primărie.

Aseară la ora 21.00, primarul Florentin Costel Pandele a fost anunțat de dna. Simona Neculae, prefectul județului Ilfov, că un grup mare de refugiați se îndreaptă spre Voluntari.

Sute de studenți pakistanezi și indieni care studiau la Universitatea din Odessa, bombardată de forțele ruse, s-au văzut nevoiți să fugă din calea războiului

Din momentul declanșării acestei tragedii am știut că, poate, vom fi și noi chemați să dăm o mână de ajutor oamenilor disperați care isi lasă toată viața în urmă și fug pentru a supraviețui. Acest moment a venit, noaptea trecută. Ne-am mobilizat imediat și am cazat 780 de refugiați, majoritatea studenți pakistanezi sau indieni care studiau în Odessa. Au la dispoziție masă caldă, obiecte de igienă sau altele, de strictă necesitate, și pe noi, care încercăm să le fim alături cu o vorbă bună. O parte dintre acești refugiați intenționează să își continue drumul spre alte destinații. Suntem pregătiți să oferim condiții bune pentru întreaga perioadă pe care o vor petrece în orașul nostru, dar și pentru alți refugiați care ar putea ajunge aici. Ne rugăm pentru ca acest coșmar să înceteze cât mai curând”, a declarat Florentin Costel Pandele, primarul orașului Voluntari.

Primăria Voluntari a oferit refugiaților spații de cazare în cinci locuri, masă caldă şi obiecte de strictă necesitate

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Voluntari se află permanent în aceste locații pentru a putea răspunde oricăror cereri ale acestor persoane.

Primăria orașului Voluntari face apel către persoane fizice și juridice care doresc să îi ajute pe refugiații care vin din Ucraina și care vor fi cazați în locurile oferite de primărie.

Puteți dona produse de strictă necesitate la unul din punctele de colectare organizate de Direcția de Asistență Socială Voluntari, începând de luni, 28.02.2022, în intervalul orar 10:00 – 18:00:

– Catedrala Orașului Voluntari;

– Sala Gabi Szabo, Voluntari;

– Creșa Prichindel Nr. 3 (Pipera).

Tipurile de produse care pot fi donate sunt următoarele:

– produse alimentare neperisabile, produse de panificație ambalate;

– produse de igienă;

– apă îmbuteliată;

– saci de dormit, pături;

– medicamente, măști, dezinfectanți;

– produse pentru copii – lapte praf, pampers, biberoane, jucării, cărți de colorat etc.

Pentru informații suplimentare sunați la call center 0756 733 334 sau 031 425 16 64 (Direcția de Asistență Socială Voluntari).

Articolul precedentDeputatul Ana Loredana Predescu: Mulțumesc brașovenilor care au făcut donații pentru refugiații ucraineni
Articolul următorZiarul de Investigații angajează redactori
Jurnalist full-time / Pesimist part-time