Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev. Sursa foto: hotnews.ro

Fostul președinte, premier și înalt oficial de securitate rus Dmitri Medvedev a lansat critici dure la adresa Occidentului. Acesta a declarat că Rusia nu are cu adevărat nevoie de relațiile diplomatice cu Occidentul. Medvedev este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse.

Dmitri Medvedev s-a arătat nemulțumit de sancțiunile împotriva Moscovei din cauza ”operațiunii militare” ale Rusiei în Ucraina, într-o postare pe rețelele socializare.

Moscova își va continua operațiunea în Ucraina până când va atinge obiectivele definite de președintele Vladimir Putin, a precizat Dmitri Medvedev.

Este timpul să „punem lacăte pe ambasade”, a mai declarat Dmitri Medvedev.

Dmitri Medvedev nu a fost arătat deranjat nici de suspendarea statutului de membru al Rusiei în Consiliul Europei.

„Este o bună oportunitate de a restabili o serie de instituții importante pentru a preveni infracțiunile deosebit de grave din țară – cum ar fi pedeapsa cu moartea pentru cei mai periculoși infractori, care, de altfel, este folosită în mod activ în SUA și China”, a spus acesta.

Consiliul Europei, un organism cunoscut mai ales pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, a suspendat vineri Rusia din rândurile sale.

Decizia a fost luată de Comitetul Miniștrilor și are efect imediat. Decizia înseamnă că Rusia rămâne membru al Consiliului Europei, dar nu își mai poate susține pozițiile

Hotărârea a fost luată ca urmare a invadării de către Rusia a Ucrainei.

Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a ordonat sâmbătă mass-media ruse să suprime în conţinuturile lor orice referinţă la civili ucişi de armata Federaţiei Ruse în Ucraina, precum şi termeni precum „invazie”, „ofensivă” sau „declaraţie de război”. Oficial, Moscova îşi denumeşte intervenţia în Ucraina „o operaţiune militară specială”, menită să „menţină pacea”.

Consiliul Europei a suspendat Rusia

Articolul precedentCâteva zeci de refugiați din Ucraina au fost cazați la Piatra-Neamţ
Articolul următorGigi Becali va închiria toate hotelurile din Galați pentru refugiații ucraineni