Foto: alephnews.ro
Foto: alephnews.ro

Prim-ministrul României a criticat inițiativa AUR de a realiza o listă cu „cele mai toxice și false organe de presă” din România, precizând că respinge orice încercare de intimidare a oamenilor de presă.

De asemenea, premierul consideră de neacceptat ca în spațiul public să fie promovată o listă cu „redacții toxice” și condamnă orice timp de violență.

„Guvernul României respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliștilor. Libertatea de exprimare și liberul acces la informație sunt garanții ale unei democrații consolidate și ale funcționării statului de drept”, se arată într-un comunicat de presă al guvernului.

AUR a susținut că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă „teme minore”

Totodată, prim-ministrul României a precizat că orice incitare la ură împotriva presei va avea efecte negative pe plan extern, precizând că România s-ar îndepărta de valorile democratice pe care și le-a sumat ca stat membru al Uniunii Europene și NATO.

Reamintim că miercuri, 26 ianuarie, AUR, printr-o postare pe Facebook, a provocat susținătorii partidului să completeze o listă cu cele „mai toxice și false organe de presă” din România.

George Simion, liderul AUR, a declarat în urmă cu o zi că postarea de pe Facebook este una îndreptățită, precizând că G4 Media a comis „un grav derapaj” media la adresa partidului pe care îl conduce.

„Nu cred că demersul nostru este periculos atâta vreme cât o parte din presă face același lucru, separă partidele între bune așa zis democratice și partide pe care ei le consideră, fără argumente, extremiste. Scopul este de a sancționa public derapajele structurilor similare care nu au decența de a suna și să ia o poziție din partea celor despre care scriu pentru că nu sunt articole de opinie, editoriale ci sunt articole de conținut, știri”, a precizat Simion, potrivit hotnews.ro.

Ioana Avădani, președintele Centrului de Jurnalism Independent, a precizat că demersul AUR reprezintă un „precedent periculos” pentru libertatea de exprimare a presei din România.  

„Povestea listelor negre este lungă, tristă și întodeauna s-a sfârșit prost. (…) AUR se poziționează în postura de victimă, își croiește profilul de victimă”, a concluzionat Ioana Avădani.

Partidul extremist AUR, pe locul 2 în intenția de vot

Articolul precedentCîţu: “Nu vom renegocia PNRR”
Articolul următorRusia va continua dialogul cu Statele Unite
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.