foto cu caracter ilustrativ. arhiva Zin.ro

Haosul gestionării deșeurilor a atins cote maxime. Potrivit documentelor obținute de „Ziarul de Investigații”, Primăria Ploiești emite decizii de impunere fiscală pentru persoane decedate încă din 2005 și 2012.

Într-un caz, cu totul atipic, s-a și încasat această taxă de la unul dintre moștenitorii „debitorului” din acte.

Este mai mult decât evident că, administrațiile locale nu au date actualizate de la Institutul Național de Statistică(INS). Prin urmare, nu se poate spune că se calculează, respectiv se încasează taxa specială pentru gunoi în mod real. Acest lucru poate fi în dezvantajul cetățenilor(n.r cum e în cazul acesta, prezentat de noi) sau în cel al firmei de salubritate.

Primăria Ploiești încasează taxa specială pentru gunoi de la persoane decedate. Document

Primăria Ploiești încasează taxa specială pentru gunoi de la persoane decedate

Spre exemplu, doi cetățeni decedați în 2005, respectiv 2012. Două certificate de deces distincte, eliberate de Primăria Ploiești(n.r. foto). O decizie de impunere care reflectă o suprafață nelocuită la acest moment.

Primăria Ploiești încasează taxa specială pentru gunoi de la o persoană decedată din 2005

„Pentru părinți( decedați) am plătit pentru că aveam nevoie de un certificat fiscal”, ne-a transmis cititorul nostru, care a sesizat cum încasează Primăria Ploiești taxa specială pentru gunoi.

Taxa specială pentru gunoi de la persoane decedate

Primăriile cad în propria capcană. Ce riscă dacă nu aplică tarifarea corectă

Aplicarea taxei speciale pentru gunoi face parte din obligațiile administrațiilor locale, însă este necesar ca acestea să reflecte populația reală. Lipsa unor astfel de date conduce la facturarea unor cantități eronate de ridicare/depozitare a gunoiului. În unele cazuri, primăriile cad în propria capcană, deoarece sunt executate silit de către operatorii de salubritate care nu pot suporta financiar diferențele dintre cantitatea de gunoi „de pe hârtie” și cea ridicată/depozitată în mod real.

Oficialii Primăriei Ploiești nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere până la publicarea acestei informații.

Citește și: Primarii din Hunedoara au început să „plângă” la TV. Cazul Orăștie: „Vom avea de plătit cam un milion de euro către operatorul de salubritate”

Articolul precedentRusia îndeamnă Moldova să se concentreze pe „soluţionarea problemelor” în relația Moscova-Chișinău
Articolul următorCNA sesizează Parlamentul în cazul „listei” AUR
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”