Octavian Berceanu (Facebook)

Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, se află pe lista „eroilor din 2021” a publicației regionale Balkan Insight (BIRN).

 „De la localnici care îi ajută pe migranţi, până la activişti şi ONG-uri care îi ajută pe cei aflaţi în nevoie, BIRN prezintă un profil pe câţiva dintre cei care au luat măsuri pentru o schimbare pozitivă în 2021”, arată publicaţia, relatează Libertatea.ro.

Octavian Berceanu apare alături de mai multe persoane care au făcut diferența în acest an, cum ar fi un paznic al unui mall din Tirana, Albania, care și-a dat viața pentru a salva 25 de persoane blocate într-un depozit ce a fost cuprins de flăcări.

Berceanu: „Nu suntem mulți și proști, suntem destui și hotărâți, zic!”

De asemenea, pe lista publicației Balkan Insight (BIRN) apare și un avocat din Bulgaria ce apără drepturile comunității LGBT și o tânără care luptă pentru orfanii din Macedonia de Nord, alături de jurnaliști din Ungaria și Grecia.

Totodată, activiștii care îi ajută pe cei săraci din Serbia sau localnicii din Polonia ce oferă sprijin imigranților au fost nominalizați de către publicație.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Octavian Berceanu întoarce nominalizarea către fiecare persoană care a făcut o sesizare către instituțiile statului.

 „Cu permisiunea publicației întorc nominalizarea din 2021 către fiecare om care a făcut o sesizare către instituțiile statului și care nu s-a resemnat în fața unui răspuns sec, lipsit de efect real. Bro, nu suntem mulți și proști, suntem destui și hotărâți, zic!”, a scris Octavian Berceanu pe Facebook.

Reamintim că Octavian Berceanu a condus Garda de Mediu din martie 2021 până în 20 septembrie 2021. El a fost demis de către Florin Cîțu după ce USR s-a retras de la guvernare și a promovat o moțiune de cenzură.

 Peste 25 de mii de români mor prematur din cauza poluării, conform Agenției Europene de Mediu, iar majoritatea sunt din București. Poluarea este considerată responsabilă pentru o treime din cancerele pulmonare, iar cei mai afectați sunt copiii.

O sursă importantă a poluării din București provine din satul Sintești, unde au apărut în ultimii ani rețele infracționale care ard deșeurile. Berceanu a declarat, în urmă cu câteva săptămâni, că arderile reprezintă cea mai mare problemă pentru Capitală.

„Când aceste arderi au fost oprite sau au rămas 3-4 focuri, am avut imediat o calitate a aerului de cel puțin cinci ori mai bună”, a spus Berceanu în acea perioadă.

Berceanu: „Ilfov a devenit epicentrul infracționalității de mediu din România”

Articolul precedentTradiții bizare de Crăciun, în lume
Articolul următorControale ANPC pe Valea Prahovei, la Penny, Profi și Carrefour: amenzi, avertismente și oprirea temporară a activității
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.