Sursa foto: Legestart

În diferite țări din lume, în preajma sărbătorilor, oamenii își împodobesc bradul cu pânze de paianjen și merg cu toată familia la saună.

Spre exemplu, în Irlanda, 13 persoane îmbrăcate în Moș Crăciun vizitează copiii timp de 13 zile. Ei lasă pentru cei cuminți numeroase daruri, iar cei obraznici primesc cartofi stricați.

De asemenea, în Cehia, fetele care nu sunt căsătorite stau lângă o ușă și aruncă un pantof peste umeri. Dacă pantoful cade cu vârful spre ușă, ele se vor mărita în următorul an.

Tradiție de Crăciun: găsește bucata de murătură  

Poate printre cele mai „ciudate” tradiții în preajma sărbătorilor de iarnă vine din Germania. Ei ascund o bucată de murătură în pomul de Crăciun, iar cine o găsește primește un mic cadou. În Norvegia, toate măturile sunt bine ascunse, pentru a nu fi furate de vrăjitoare. Norvegienii nu fac curățenie înainte de Sărbători, relatează wonderlust.uk.

La italieni, Moș Crăciun are un ajutor, pe Befana, o vrăjitoare prietenoasă care aduce jucării și dulciuri copiilor cuminți și ascultători. Totodată, în Ucraina, pomul de Crăciun nu este împodobit cu globuri, ci cu pânze de paianjen.

Oamenii din Caracas, Venezuela, merg la biserică, în Ajunul Crăciunului, într-un mod cu totul aparte. Drumul este parcurs pe role.

Portughezii, în dimineața de Crăciun, pun farfurii și tacâmuri pentru cei decedați, iar în Estonia, o tradiție veche spune că familiile trebuie să meargă la saună împreună.

În Guatemala, după ce lumea a făcut curat în ajun, în fiecare cartier se formează o grămadă imensă de gunoi. Oamenii pun în vârful ei o figurină ce îl reprezintă pe diavol, după care grămezii i se dă foc.

Britanicii trebuie să amestece în budinca de Crăciun în sensul acelor de ceasornic, iar fiecare trebuie să își spună o dorință.

În Filipine, în duminica dinaintea Ajunului, 11 sate participă la Festivalul Lampioanelor Gigantice.

Canada este singura țară din lume care recunoaște adresa lui Moș Crăciun. Scrisorile trimise sunt deschise și primesc răspuns.

În țara noastră, de Sărbători, colindătorii anunță Nașterea Domnului prin diferite cântece, iar bradul este împodobit în ajun.

Citește și Papa Francisc, mesaj de Crăciun: „Amintiți-vă de cei nevoiași”

Articolul precedentPremierul României: ”Sănătatea este cel mai frumos dar pe care îl putem oferi celorlalţi”
Articolul următorOctavian Berceanu a fost nominalizat de Balkan Insight
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.