Nașul TV, amendă record din partea CNA

Postul mai primise câteva amenzi și luna trecută, cumulate ajungând la 110.000 de lei

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a sancționat, joi, postul Nașul TV pentru încălcarea dispozițiilor legislației audiovizuale referitor la vaccinarea anti-Covid. Amenda este de 100.000 de lei, una record, și s-a ținut cont atât de gravitatea faptei și de efectele acesteia, dar și de sancțiunile primite anterior pe o perioadă de un an și modul în care postul Nașul TV s-a raportat la acestea. În urmă cu o lună, CNA a decis sancționarea aceluiași post cu amenzi în valoare totală de 110.000 de lei, precum și cu o somație publică.

Printre titlurile afișate pe ecran de Nașul TV: „Credeți că oamenii nevaccinați vor rămâne fără niciun drept în societate?”; „Medicii care au alte păreri decât cele oficiale, dați afară din sistem!”; „De ce credeți că se fac vaccinuri fără testări înainte?”, se arată în comunicatul CNA.

Nașul TV emite și în Canada, țară care are o importantă comunitate de români, dar care, potrivit psihiatrului Gabriel Diaconu au ales să nu se vaccineze, subliniind că intenția de nevaccinare nu are legătură cu România, ci este vorba de cultura românilor.

„Aflu din scurta epistolă că acolo peste 80% din cetățeni s-au vaccinat, într-un orășel oarecare (n.r. Ontario, Canada). Dar în rândul românilor, o comunitate altfel mică și vibrantă, majoritatea NU s-au vaccinat. Ba, mai mult, oamenii au adoptat diverse teze ale conspirației, că totul e o cabală a premierului Trudeau, sau a corporațiilor liberale care vor să le ia locurile de muncă. Mi s-a părut fascinant. Iacătă, deci, că NU e vorba de România. Dar e vorba de cultura românilor. De ceva, o rană în psihologia noastră, în biografia noastră ca nație, ca popor, ca sumă a tuturor poveștilor”, scria Diaconu, pe Facebook, în urmă cu o lună.

O amendă de 5.000 de lei a primit şi postul România TV, deoarece nu a respectat prevederile art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunilor: „România Exclusiv” din 09.10.2021, „România de Poveste” din 10.10.2021, „Ediţie Specială” din 12.10.2021, precum şi „Ştirile România TV de la ora 14.00” şi „Breaking News, ora 16.00” din data de 14.10.2021. Printre titlurile afişate pe ecran se află „Creşte furia populară în momentul critic al pandemiei”; „Cum vrea Cioloş vaccinarea obligatorie a românilor”; „Resetarea pregătită de Cioloş şi neomarxişti în România”.

Tot în ședința de joi, în urma analizării raportului întocmit de Direcția Control, Consiliul a constatat nerespectarea dispozițiilor art. 17 alin. (1) din Decizia CNA nr. 277 / 2013 și a sancționat societatea Estrada TV SRL (București) cu somație publică (termen de intrare în legalitate 17.12.2021).

Întrunit în ședințele publice din 23, 24 și 25.11.2021, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a autosesizării și a sesizărilor primite pentru emisiuni de știri și dezbateri în cadrul cărora au fost abordate teme legate de pandemia de Covid-19. Au fost monitorizate emisiuni din perioada 01 – 19.10.2021, difuzate de 10 posturi de televiziune : Antena 3, B1 TV, Digi 24, Realitatea Plus, România TV, Nașul TV, Metropola TV, eStrada TV, Inedit TV și Aleph News.

Radioul Arhiepiscopiei Tomisului a fost amendat de CNA

Articolul precedentCodrin Ștefănescu îi cataloghează pe noii miniștri drept „fripturiști” și „trădători”
Articolul următorOMS monitorizează noua tulpină Covid