Caius Mihai Parpală, cel care conduce neîntrerupt Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Arad de aproape 10 ani, a fost reținut ieri de procurorii anticorupție pentru luare de mită.

Infracțiunea de care este acuzat directorul SGA Arad ar fi fost comisă anul acesta, Parpală solicitând și primind în total 8.000 de lei de la un administrator, pentru a-l feri pe acesta de controale.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara arată că directorul Parpală este acuzat oficial de luare de mită, în formă continuată:

În zilele de 24 august 2022 și 3 octombrie 2022, suspectul Parpală Caius Mihai ar fi primit suma totală de 8.000 lei, prin intermediar, respectiv în mod direct, de la un administrator de societate comercială care activează în sectorul exploatării agregatelor minerale, pentru ca, în calitatea sa de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, să sprijine activitatea societății respective prin nedispunerea unor controale apte să constate, să stopeze și să sancționeze activitățile ilegale efectuate de aceasta”.

Parpală este director al SGA Arad din 2012, după ce anterior, timp de 8 ani, a condus Regia Autonomă de Drumuri Municipale Arad. Dacă ne luăm însă după CV-ul său, Parpală nu este deloc străin de funcțiile de conducere: între 2000 și 2004 a condus Consiliul Județean Arad, fiind consilier județean între 2000 și 2016, iar între 1997 și 2000 a fost director la aceeași Regie Autonomă de Drumuri Municipale Arad. Aceasta în condițiile în care este absolvent al Institutului politehnic „Traian Vuia” Timișoara, Facultatea de mecanică – tehnologia construcțiilor de mașini. Între timp, a făcut și un master (2004 – 2005).

Potrivit Adevărul.ro, Caius Mihai Parpală are 62 de ani și este finul de cununie al lui Călin Popescu Tăriceanu, fost lider al PNL. La rândul său Parpală a fost o vreme membru PNL, partid pe listele căruia a fost ales consilier județean și chiar președinte al Consiliului Județean Arad. Activitatea sa politică l-a dus însă și la PSD, de unde în 2004 s-a întors în PNL, apoi a ajuns la ALDE, după care din nou în PSD.

Articolul precedent„Țara arde și baba se piaptănă”: Unii parlamentari au cerut suplimentarea personalului ANRE. Președintele acestei instituții câștigă 12000 de euro lunar
Articolul următorKelemen Hunor, despre posibilitatea ca PSD să renunțe la portofoliul Apărării: „Dacă ei între ei se înțeleg, noi nu avem nimic de comentat”