Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu
Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu

În fiecare zi de miercuri, șoferii din Sectorul 6 al Capitalei nu vor mai avea voie să parcheze.

Anunțul a fost făcut de Ciprian Ciucu, primarul din Sectorul 6.

Măsura intră în vigoare de astăzi, 26 octombrie

Este vorba despre bulevardul Iuliu Maniu, unde parcarea va fi interzisă în fiecare zi de miercuri între orele 10.00 şi 14.00.

Edilul a explicat că proiectul este unul pilot, Ciucu luând în calcul extinderea acestuia pe alte bulevarde și străzi principale din Sectorul 6. După, vor fi vizate și străzile secundare.

Am început acțiunea de spălare a bulevardului Iuliu Maniu. Mizerie mare la bordură,  canale înfundate,  praf toxic, plin de microparticule adunate în ani de zile, afectează calitatea aerului și ne pun sănătatea în pericol!”, a transmis Ciprian Ciucu, într-un text publicat pe contul de Facebook.

De asemenea, primarul a precizat că i-a înștiințat din timp pe cetățenii că, în fiecare miercuri, în intervalul 10.00 – 14.00, nu mai pot lăsa mașina la bordură. 

Ciprian Ciucu: ”Este despre comportament civic pe de o parte și despre prezența autorității publice pe de altă parte. În acest oraș suntem împreună!”

Până acum operațiunea este un succes: 98% dintre oameni și-au mutat mașinile. Restul a fost mutat de autorități, fiind amendați cei care nu au respectat regulamentul.

Normalitatea este despre comportamente! Și nu este normal ca astfel de acțiuni simple să fie făcute cu sprijinul masiv al Poliției Locale, ar trebui ca intervenția Poliției Locale să fie marginală. Să ne învațăm să ne respectăm reciproc. Acum pilotăm, tragem  concluziile, învățăm, apoi ne extindem, generalizăm normalitatea. Hai că se poate!”, a conclus edilul.

Articolul precedentExpoziția ”Dacia. Ultima frontieră a romanității” se deschide mâine, 27 octombrie
Articolul următorMinistrul Transporturilor anunță finalizarea construcției Autostrăzii Transilvania
Jurnalist full-time / Pesimist part-time