Sursă foto: Facebook/Sorin Grindeanu
Sursă foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor din România, a precizat că astăzi, 26 octombrie, a fost semnat contractul pentru finalizarea construcției Lotului Chețani-Câmpia Turzii, al Autostrăzii Transilvania.

Potrivit declarațiilor publicate pe contul de Facebook, este vorba despre ultimul lot care lipsește din tronsonul de autostradă care face legătura între Târgu Mureș și Cluj-Napoca.

Sorin Grindeanu: ”Construcția lotului Chețani-Câmpia Turzii (15.70 km) este finanțată din fonduri europene”

Asocierea de constructori austrieci și germani are la dispoziție 420.34 milioane de lei (fără TVA) și 21 de luni (3 luni proiectare și 18 luni execuție) pentru a finaliza lucrările la acest lot al A3”, a precizat Sorin Grindeanu.

Pe acest lot vor fi construite:

– 2 poduri

– 7 pasaje

– un nod rutier (Chețani).

Ministrul Transporturilor a anunțat că a început construcția tronsonului cu tuneluri (Margina-Holdea) de pe Autostrada Lugoj-Deva

Reamintim că în data de 14 octombrie, ministrul Transporturilor a vorbit și semnarea contractului de finanțare pentru construcția secțiunilor E și D ale Lotului 2 al autostrăzii Lugoj-Deva.

La acel moment, Grindeanu afirma că suma de 2.2 miliarde de lei (cu TVA) va fi folosită pentru proiectarea și execuția lucrărilor finanțate preponderent prin PNRR.

Sorin Grindeanu anunța, în egală măsură că  a semnat contractul pentru proiectarea și execuția acesor secțiuni, care reprezintă, practic, ultimul tronson al autostrăzii Lugoj – Deva.

Cel mai important obiectiv al proiectului este reprezentat de cele două tuneluri dintre Margina și Holdea, solicitate prin acordul de mediu. Constructorul român căruia i-a fost atribuit contractul a demonstrat până acum că respectă termenele contractuale și chiar poate finaliza lucrările mai devreme”,declara ministrul, în data de 14 octombrie.

Articolul precedentÎn fiecare miercuri, parcarea va fi interzisă pe unul dintre cele mai importante bulevarde din București
Articolul următorEx-ministrul Chesnoiu, oficial acuzat de fapte de corupție, alături de alți funcționari din Ministerul Agriculturii
Jurnalist full-time / Pesimist part-time