Sursă foto: Facebook/Muzeul Național de Istorie
Sursă foto: Facebook/Muzeul Național de Istorie

Ministerul Culturii a anunțat că expoziția ”Dacia. Ultima frontieră a romanității” va avea loc la Muzeul Național de Istorie a României.

Evenimentul are la bază conceptul expozițional materializat în proiectul de mare succes, ”Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane”.

Acest concept a fost realizat în anul 2021, la Muzeul Național de Arheologie din Madrid.

Ministerul Culturii din România: ”Este cea mai mare expoziție sintetică dedicată civilizației geților și dacilor, a celei romane, precum și a celor ale primilor migratori în acest spațiu, organizată în ultimii 25 de ani”

Evenimentul a însemnat implicarea a 45 de instituții muzeale din România și Republica Moldova.

De asemenea, proiectul este coordonat de Muzeul Național de Istorie a României.

Expoziția ”Dacia. Ultima frontieră a romanității” va prezenta multiple tezaure getice, dar și necunoscute

Din colecția Muzeului Național de Istorie a României vor fi prezentate următoarele piese: coiful de aur de la Coțofenești, tezaurele getice de la Stâncești, Agighiol, Peretu, tezaurul princiar getic de la Cucuteni-Băiceni, inventarul mormântului unei căpetenii getice de la Popești, tezaurele de argint dacice de la Sâncrăieni, Herăstrău, Senereuș, Vedea, două tezaure necunoscute din S-V României, inscripții menționând regii daci Tiamarkos, Burebista și Decebal”, se arată în comunicatul publicat de reprezentanții Muzeului Național de Istorie.

Vor fi expuse și portrete imperiale ale lui Traian, Antoninus Pius, Marcus Aurelius, Traianus Decius, dar și tezaure sarmatice din județul Buzău și Smârdan, tezaurele de la Pietroasele, Apahida și Histria (din epoca migrațiilor).

Articolul precedentSUA intenționează să construiască o centrală nucleară în județul Dâmbovița: deșeurile toxice vor distruge mediul și vor polua apele
Articolul următorÎn fiecare miercuri, parcarea va fi interzisă pe unul dintre cele mai importante bulevarde din București
Jurnalist full-time / Pesimist part-time