Dîncu: „Am trecut de la ciuma roşie la un fel de forţă politică responsabilă”

În continuare social democrații susțin că varianta alegerilor anticipate este cea mai potrivită pentru ieșirea din criză

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu a afirmat, la Profit News, că social democrațiilor li s-a desprins eticheta de „ciuma roșie” și s-a ajuns la cea de „forță politică responsabilă”, subliniind că se bucură de acest nou statut. Totodată, Dîncu a precizat că PSD a avut o presiune foarte mare din partea primarilor, dar și a șefilor de CJ-uri pentru a nu se credita un guvern care a făcut mult rău României în această perioadă.

„Am trecut de la ciuma roşie la un fel de forţă politică responsabilă. Am mai auzit de mai multe ori această expresie de la PNL şi chiar de la Preşedinţia României, ne bucurăm pentru acest statut”, a declarat Dîncu, subliniind că nu a existat un curent favorabil pentru o votare a unui guvern minoritar. „A existat, sigur, la început ideea că trebuie să găsim soluţii că ţara se află într-o situaţie complicată şi trebuie să găsim şi noi soluţii, să nu ne punem pe picioarele din spate, să încercăm să negociem un proiect în care cele 10 propuneri pe care le-am făcut noi să fie luate în calcul. Acest lucru îl dorim, ca viitorul premierul să ţină cont de propunerile noastre, mai ales că sunt propuneri făcute de specialişti, dar mi se pare că este exclusă o variantă de guvern minoritar”, a mai spus senatorul social democrat, la Profit News, citat de News.ro.

De asemenea, acesta a menționat și faptul că a fost o presiune foarte mare din partea primarilor sau preşedinţilor consiliilor judeţene să nu voteze, să nu crediteze „un guvern care a dus România în această groapă”.

Alegerile anticipate, tot mai mult invocate

Totodată, Vasile Dîncu a reamintit că soluția cea potrivită pentru ieșirea din criza în care ne aflăm de aproape două luni este cea a alegerilor anticipate, deși organizarea acestora nu se poate realiza în viitorul foarte apropiat. De altfel, aceasta pare să aibă o susținere tot mai mare și din partea altor formațiuni politice.

„Anticipatele ar fi soluţia cea mai bună, probabil că în această perioadă de vârf a crizei în care vine iarna şi vin peste noi nişte preţuri din energie care nu au putut fi reglate cumva în niciun fel încă, cel puţin lucrăm în Parlament în aceste zile la nişte OUG pentru plafonare, pentru compensare. (…) Ar fi o soluţie, cred că toţi oamenii vor fi de acord şi partidele vor fi de acord ca în primăvară sau în vară să ajungem la această soluţie”, a mai spus președintele Consiliului Naţional al PSD.

Florin Cîțu: „Toate opțiunile sunt pe masă. Și alegerile anticipate”

Articolul precedentRafila nu ar vrea să conducă Ministerul Sănătății într-o „mare” liberală
Articolul următorCodrin Ștefănescu, după votul pentru verificarea averii lui Iohannis: „Noul PSD a ajuns un partid de buzunar al securiștilor și aproape fără PSD-iști!”