Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Senatorul PSD Alexandru Rafila a vorbit aseară despre speculațiile potrivit cărora ar fi „în cărți” pentru a ocupa postul de ministru la Sănătate, la finalul negocierilor pentru formarea unui nou Guvern.

Astfel, fostul reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății a subliniat că nu se pune problema să preia Ministerul Sănătății și nu pentru că nu ar vrea, ci pentru că nu vede cum ar putea „să gestioneze un domeniu în care nu are pârghiile necesare pentru controlul pandemiei”.

Concret, senatorul social democrat a făcut reefrire la faptul că, singur într-un guvern cu o altă coloratură politică, ar întâmpina piedici, în special de la Ministerul Finanțelor.

PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu pentru că un Minister al Sănătății izolat al PSD este în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile. Gândiți-vă că domnul Vîlceanu e la Ministerul de Finanțe și asta spune tot.

Spune clar că Ministerul Sănătății ar fi boicotat în activitate prin acțiunea domnului Vîlceanu, pentru că dânsul face parte din echipa câștigătoare, ori ei au câteva obiective extrem de clare pentru toată lumea în momentul de față care țin mai mult de controlul finanțelor țării. Cum să rezolvi o criză fără să ai resursele necesare?”, a punctat Rafila în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Chiar dacă nu se vede ministru al Sănătății într-o viitoare guvernare de majoritate liberală, Rafila a atras atenția că deciziile care sunt luate acum la nivel înalt în ceea ce privește stoparea pandemiei sunt „ușor” confuze, în condițiile în care trec prin mâna aceluiași om, care are mai multe calități oficiale – Florin Cîțu. Cu atât mai mult cu cât pandemia nu poate fi oprită doar prin vaccinarea anti-covid, ci și prin aplicarea unor decizii unitare și coerente.

Vorbim de niște restricții care sunt un soi de „mermeleală” națională. În fiecare zi se schimbă ceva în niște decizii, la CNSU este președinte domnul Cîțu, la Guvern este șef tot domnul Cîțu, iar cele două hotărâri ale CNSU și hotărârea de Guvern care aprobă hotărârea CNSU sunt diferite. Este clar că discutăm despre niște oameni care lucrează din birou.

Controlul acestei pandemii, și eu am lansat o idee, să avem o lună de solidaritate națională pentru a controla această pandemie, este posibilă, dar nu înseamnă numai măsurile de restricție. O lună de solidaritate națională înseamnă că dincolo de programul de vaccinare care trebuie să meargă înainte (…) trebuie să luăm niște măsuri responsabile”, a mai spus senatorul PSD pentru sursa citată.

Articolul precedentPreședintele Iohannis, chemat la raport
Articolul următorDîncu: „Am trecut de la ciuma roşie la un fel de forţă politică responsabilă”