Sursă foto: Facebook/Regia Națională a Pădurilor – Romsilva
Sursă foto: Facebook/Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

Într-un comunicat publicat astăzi, 26 septembrie, reprezentanții Romsilva au precizat că Direcția Silvică Hunedoara a răspuns cu bucurie inițiativei Centrului de Resurse pentru Acțiune Locală și s-a implicat în proiectul intitulat “Natură pentru lectură”.

În cadrul acestui proiect, principalii actori au fost elevii şcolilor gimnaziale din Rapoltu Mare, Boşorod, Vălişoara şi Răchitova”, a transmis Regia Națională a Pădurilor, într-un text publicat pe contul de Facebook.

Silvicultorii le-au arătat elevilor din Hunedoara cum să planteze şi să îngrijească arborii, să poarte dragoste şi respect pentru plante şi natură

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva derulează numeroase proiecte de educație forestieră și ecologică, la nivelul fiecărei Direcții Silvice și administrațiilor parcurilor naționale și naturale existând parteneriate cu școli și grădinițe.

Participând la aceste proiecte, elevii vor fi implicați în activități teoretice și practice.

Dintre acestea fac parte acțiunile de împădurire sau drumețiile, prin care cei mici învață rolul unei păduri, dar și modul cum se administrează și se îngrijește o pădure.

Copiii participă la proiecte prin care învață despre importanța pădurilor, despre rolul lor și despre cum natura trebuie protejată și îngrijită

În plus, la începutul lunii septembrie, mai mulți copii au vizitat Parcul Natural Bucegi, în cadrul proiectului Erasmus Plus.

Cei mici au învățat despre activitățile Salvamont, despre traseele turistice și despre ce trebuie să facă în caz că întâmpină probleme.

Pentru ca elevii să fie cât mai bine informați, angajații de la Administrația Parcului au apelat la Serviciul Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița.

Articolul precedentUn europarlamentar cere înființarea unui tribunal special pentru ”criminalii de la Kremlin”
Articolul următor5.000 de copii au primit rechizite gratuite din partea fundației Mereu Aproape
Jurnalist full-time / Pesimist part-time