Sursă foto: Facebook/Romsilva
Sursă foto: Facebook/Romsilva

Elevii de la Școala Generală Buciumeni au vizitat Parcul Natural Bucegi, în cadrul proiectului Erasmus Plus, KA220, Education for Sustainable Development, în care Romsilva este partener.

Pentru ca elevii să fie cât mai bine informați, angajații de la Administrația Parcului au apelat la Serviciul Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița.

Romsilva: ”Cum parcurgem un traseu turistic în siguranță și ce facem dacă întâmpinăm probleme?”

Potrivit comunicatului publicat de Romsilva, salvamontiștii le-au arătat copiilor cum se alege itinerarul, ce trebuie să conțină un rucsac de călătorie pe munte, ce echipament este necesar, ce să facă în caz de intemperii, unde să apeleze dacă întâmpină dificultăți și cum să scape de ele dacă nu pot primi ajutor.

Ca bonus pentru că au fost ascultători, aceștia le-au arătat și o parte din echipamentele pe care salvamontiștii le folosesc la intervenții, precum și câteva tehnici de prim ajutor.

După lecția foarte utilă primită de la salvatorii montani, elevii, însoțiți din nou de Valentin Bălan, ranger la administrația Parcului Natural Bucegi, au parcurs un traseu de dificultate medie (Padina-Șaua Strunga) pentru a vedea cum arată un refugiu turistic și care este rolul lui, cum sunt marcate și amenajate traseele turistice, care este semnificația semnelor turistice și cum să se orienteze după o hartă turistică”, au transmis membrii Romsilva.

Copiii aflați în Parcul Natural Bucegi s-au delectat cu afine și merișoare

Merișoarele și afinele delicioase nu au lipsit nici de data aceasta. Și cum niciodată piticii nu merg acasă cu mâna goală atunci când „ne calcă pragul”, au primit de la colegii noștri, hărți turistice pe care să le folosească atunci când merg în drumeții”, au adăugat membrii Romsilva.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor și are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu: ”Profesorii au salariile înghețate, iar părinții sunt șocați de prețurile la rechizite”
Articolul următorDeși aveau interdicție de a se apropia unul de celălalt, un bărbat și o femeie au fost prinși, împreună, la furat
Jurnalist full-time / Pesimist part-time